tisdag 31 mars 2009

Perfekt helg

Visst, matcherna mellan lagen i "the big four" och derbyn i nordöstra London, Manchester, Tyne- and Wearside samt Liverpool är större - inget snack om det. Men på lördag kör vi matcher som är mer i min smak i Premier League-lördag. Blackburn-Tottenham och Newcastle-Chelsea är främst viktiga för bottenstriden, men har andra parametrar också. Dessutom ska vi få in bilder från Bolton-Middlesbrough och West Bromwich-Stoke, och där är det ju ännu mera bottenstrid. Matcherna betyder mycket och det känns som att tre poäng nu är mer värda än tre poäng i oktober (fast de inte är det, förstås).

Det är ofta såna matcher bjuder på stor underhållning också. Jag minns att jag, Lasse och Jens ofta hade matcher som på något sätt involverade Charlton när vi jobbade med Supersöndag för ett par år sen. Lasse ojade sig alltid över att det var usla och profillösa matcher när Charlton var inblandade - åtminstone inför matcherna - men sen slutade de alltid 4-3 och sånt där. Matcherna som inte ser kanon ut på det berömda pappret har lättare att överraska positivt, och så gissar jag att det blir på lördag.

Lägg dessutom till att det är Fulham-Liverpool på lördagskvällen så har ni en helt grym Premier League-dag. Liverpools magiska form mot ett Fulham som hittills slagit Arsenal och Man Utd hemma, och dessutom kryssat mot Chelsea.

På söndag drar jag sen iväg till Göteborg för att få vara med på invigningsmatchen på Gamla Ullevi mellan Örgryte och GAIS. Det ska också bli jäkligt kul! Supersöndag avrundas med den inte helt oviktiga matchen mellan Man Utd och Aston Villa. Se för böveln till att avboka alla tänkbara familjeaktiviteter och dylikt den här helgen med andra ord! Det är i TV-soffan det händer.

3 kommentarer:

jp sa...

om man gissar att något ska bli en positiv överraskning. kan man verkligen kalla det en överraskning då?

jp sa...

om man gissar att något ska bli en positiv överraskning. kan man verkligen kalla det en överraskning då?

Jonas Dahlquist sa...

Inte för mig, men kanske för någon annan.