fredag 3 april 2009

Adios, Señor Sven

Om Mexiko går till VM gör de det utan Sven-Göran Eriksson och Hasse Backe som chefer. Igår fick de sparken. Jag kan för lite om mexikansk fotboll för att uttala mig om han har gjort ett bra jobb eller inte, men det är klart - vem som helst inser att det inte är toppen att torska mot Honduras.

Den stora frågan blir väl vad som nu händer med "Svennis" och Backe. Portsmouth kommer snart att behöva en "riktig" manager och är säkert intresserade, skulle Newcastle hänga kvar och Shearer tacka nej till en fortsättning kommer hans namn att diskuteras där med. I övrigt kommer jag inte på något Premier League-lag som är i skriande behov av honom.

Det kan givetvis även bli någon annan liga - Lazio är väl inte omöjligt, Atlético Madrid och Marseille brukar ha bra ruljangs på tränarposten och har säkerligen ett jobb ledigt snart - och så finns ju ryska och ukrainska storlag säkert som alternativ också.

Under tiden får väl Hasse Backe rycka in som TV-expert igen (har alltid gillat honom i den rollen) och Sven-Göran själv får läka såren efter vad som verkar ha varit en rätt medioker period i Mexiko.

5 kommentarer:

bLyGE_kEntA sa...

Svennis har aldrig varit någon vidare landslagstränare. Hoppas han går till Portsmouth, om de nu har råd med honom.

/bLyGE_kEntA

Jonas Kinander sa...

Backe är klockren som studioexpert. Rak ärlig och kunnig

Anonym sa...

Man City får en chans att rätta till sitt misstag...

Björn Orrenius sa...

Om nu Shearer inte stannar i NUFC så tror jag Sven, Backe o Grip skulle kunna göra mycket nyttigt där

Henrik sa...

Svennis var ju bevisligen i kontakt med Abramovic åtminstone ett par gånger under sin karriär som engelsk förbundskapten. Dessutom så gjorde han ett bra jobb med City och dom gjorde en av sina bästa säsonger någonsin i PL. Av någon outgrundlig anledning så tror jag att Svennis nu åtminstone finns med i tankarna för vem Chelsea vill ha till nästa säsong som tränare.

Han skulle även förmodligen kunna göra ett ok jobb i Pompey om han vill dit, men något säger mig att han åtminstone vill till en klubb med relativt mycket pengar.