tisdag 24 mars 2009

Statistiksmulor

Den gångna helgen var verkligen innehållsrik, med förluster för fyra av lagen som ligger 1:a-6:a i tabellen, och med många statistiska poänger. Här kommer ett par som jag tycker att ni borde ha koll på.

* När Peter Crouch nickade in två mål mot Everton blev han den förste spelaren den här säsongen att göra två nickmål i en och samma match. Förra säsongen lyckades sex spelare med den bedriften.

* Senast Man Utd förlorade två matcher i rad i ligan var i april 2005. Den "andra" matchen de förlorade då var mot Everton - och precis som mot Fulham i lördags fick de två spelare utvisade då också! Mot Fulham var det Scholes och Rooney, och mot Everton 2005 var det Gary Neville och Scholes.

* London är ingen favoritstad för Man Utd förresten, de har bara vunnit två av sina elva senaste ligamatcher i huvudstaden.

* Chelsea tycker inte heller om att spela mot Londonklubbar, fastän de är en själv. De är faktiskt det enda Londonlaget som inte har vunnit ett enda derby den här säsongen.

* Tottenham har fått ordning på sitt försvar, det fick Guus Hiddink & co erfara. På White Hart Lane har Spurs bara släppt in nio mål, bara Chelsea och Liverpool är tightare defensivt på hemmaplan än vad Tottenham är.

* Steven Gerrard satte ett par små rekord i söndags. Dels gjorde han sitt första hat trick i Premier League, dels kom han upp på 13 gjorda ligamål (11 var hans tidigare rekord), och så kom han dessutom upp i nio gjorda ligamål mot Aston Villa - vilket gör dem till det lag han har gjort flest mål emot i sin karriär.

* Robin van Persie leder assistligan på nio målgivande passningar, men hetast i assistligan är väl ändå... Pepe Reina! Framspelningen till Andrea Dossena mot Man Utd följdes nu senast upp av en assist till Albert Riera.

1 kommentar:

What up? - Jag sa...

Asså jag vill ju inte gå in och ifrågasätta mästaren av PL här men jag har en känsla av att RvP gjort 10 ass i år.

Kollade nämnligen upp hur många Arshavin gjort i sin korta Arsenal karriär imorse och då stod det 10 ass. På van Persie alltså. Arshavin har gjort 3.