måndag 2 mars 2009

Helgsammanfattning

Då går vi väl igenom vad som hände i helgen, tycker jag!

* Liverpool såg ut som ett lag med fysisk och psykisk baksmälla, medan Middlesbrough verkade ha knutit näven och gjorde en av sina bättre matcher under säsongen. Det räckte för att det skulle bli en 2-0-seger för Boro, och lite andrum för Garteth Southgate i bottenstriden. Men bara lite. Jag räknar bort Liverpool från titelstriden nu.

* Everton är stabila, det är inte West Bromwich. 2-0 efter ett nickmål av Tim Cahill och ett fatastiskt "målskyttsmål" av den vandrande skadejournalen Louis Saha. Tim Cahill måste vara Premier Leagues bäste huvudspelare sett till sin längd, om man nu kan göra en sån tabell. West Brom åker ur, trots att de försökt spela fin fotboll - eller just på grund av att de försökt spela fin fotboll.

* Jag blir nästan mållös när jag tänker på hur mållösa Arsenal är i ligan för tillfället. Nu har de FYRA raka 0-0-matcher, varav tre hemma på Emirates Stadium. Fulham gjorde en bra insats, och Andy Johnson såg pigg ut. Roy Hodgson bjuder inte på någon glamour eller skönspel, men han ser till att resultaten kommer - och det är precis vad Fulham behöver.

* Frank Lampard räddade Chelsea för jag vet inte vilken gång i ordningen. 2-1 blev det, och Guus Hiddink är fortfarande hundraprocentig med Chelsea. Wigan var egentligen värda en poäng, men skillnaden mellan ett bra lag och ett hyfsat lag är att det bra laget gör 2-1 i den 91:a minuten.

* Stoke var nere för räkning, men reste sig på nio och lyckades på något märkligt sätt få 2-2 borta mot Champions League-aspiranterna Aston Villa. John Carew gjorde ett av årets snyggaste mål, men vad hjälpte det när Stoke skyfflade upp det de hade på slutet och fick göra mål i den 87:e och 90:e minuten. Stoke är bra hemma och kommer nog att hänga kvar med sin medeltidsfotboll. Klassisk klubb, dock - så de får gärna vara ett Premier League-lag för min del.

* Newcastle kan däremot vara på väg ur. Förlust mot Bolton där Johan Elmander var helt okej, men jag väntar fortfarande på att han verkligen exploderar med målskyttet. Newcastle har följande matcher de närmaste veckorna: Man Utd(h), Hull(b), Arsenal(h), Chelsea(h) och Stoke(b). Topplagen på hemmaplan och bottenkonkurrenter på bortaplan. Det ser verkligen inte ljust ut för The Magpies.

* Hull verkar ha tappat allt! 1-2 hemma mot Blackburn, och sen nyår har Phil Browns lag varit en katastrof. Nu ser de ut på det sättet man trodde att de skulle se ut hela säsongen, de tippades ju av alla som jumbo inför säsongen. Blackburn bör kunna klara sig tack vare duktiga anfallsspelare och en klassisk Sam Allardyce-taktik.

* West Ham fortsätter att utvecklas i en positiv riktning. Visst hade Man City tillräckligt med chanser för att göra 3-4 mål - men i resultatkolumnen stod det 1-0 till West Ham när matchen var slut, och det är det som gäller, vad jag vet. Man City har tagit åtta poäng av 42 möjliga på bortaplan... där måste det nog till en förändring till nästa säsong om Abu Dhabi-gänget ska förbli nöjda.

* Och så Ligacupfinalen då. Man Utd ställde upp med ett kombinerat A- och B-lag kryddat med några C-lagsspelare. Det räckte för att fixa 0-0 och straffar, och väl där förstod väl alla att Man Utd skulle vinna. Man Utd har chans på FEM titlar om man räknar in VM för klubblag som de redan har vunnit. En "kvintuppel" är fullt möjlig! Heter det så?

2 kommentarer:

Kriss sa...

Tydligen var Riverside inte lika spännande att spela på som Bernabeu-stadion för Poolarna, var nog den sämsta match inställningsmässigt jag sett av ett "topplag" på år och dar.

Sen när man ser den skrämmande bredden på man utd, så förstår man att bredden på Liverpools lag inte är längre än en skollinjal. Bara Chelsea som kan konkurera med två världsspelare på en position (Man Utd har nästintill tre världsspelare på en position).

Tre titlar fixade, tror att de kan leka hem FA-cupen med, men sen blir det tufft i CL. 4 titlar är ju inte fy skam...

Anders sa...

United är provocerande och tråkigt bra. Orkar inte ens titta på matcher med dem just nu. De är för bra för att det ska vara kul. Man får väl sätta sina föhoppningar till att Barca eller ännu hellre, Bayern München kan sätta stopp för dem i CL så de inte får den titeln också.