onsdag 11 mars 2009

Hälften klara

Två av fyra engelska lag till kvartsfinalen i Champions League - och idag kan Man Utd och Arsenal följa Liverpool och Chelsea dit. Roma-Arsenal känns fruktansvärt oviss, liksom Man Utd-Inter. Visst var Man Utd det bättre laget i Milano för ett par veckor sen, men om Inter gör ett mål idag måste Man Utd göra två - och det fixar man inte på beställning mot ett lag coachat av José Mourinho.

Från gårdagen kan man notera följande:

* Liverpools första halvlek måste vara den bästa klubben har presterat på otroligt länge. De gick verkligen ut och mördade Real Madrid! Iker Casillas stod för ett par fantastiska räddningar, men man ska också komma ihåg att Liverpool hade mycket god hjälp...
* ...av den belgiske domaren Frank de Bleeckere och hans hjälpredor. De ska nog inte ta sig en semester till den spanska huvudstaden på ett par år. Pepe kunde mycket väl ha fått frispark när Torres drog honom i axeln innan 1-0-målet, och sen är det givetvis inte straff när bollen tar på Heinzes axel. Linjedomarens arroganta blick bort från Heinze när argentinaren reagerade på det felaktiga beslutet var i klass med hånflinet Teddy Lucic fick mot Tyskland i VM 2006.
* När Steven Gerrard spelar som han gjorde igår är han världens bäste mittfältare.
* En annan av mina favoritmittfältare i hela världen är Michael Essien, som verkar kunna komma tillbaka från sin skada fint. Det måste vara en mardröm att möta den mannen.
* Chelsea var annars skakat, och tvingades köra sin gamla Premier League-taktik som går ut på att tjafsa med domaren i flock. Det får de inte göra hemma i England, för då blir de utvisade - men här gick det utmärkt. Chiellinis utvisning var förvisso inte ett resultat av påtryckningar, utan bara av klantiga tacklingar. Straffen var givetvis klockren, man får inte boxa bort bollar om man är utespelare.
* Guus Hiddinks "perfekta facit" sprack eftersom det bara blev oavgjort, men det tror jag inte att han bryr sig om ett dugg. Nu när han har fått fart på Drogba så ser Chelsea mycket mer intressanta ut än på länge.
* 12-1 över två matcher mot Sporting Lissabon betyder nog att Bayern München är en allvarlig utmanare till CL-titeln.
* Mikael Nilsson ute, Olof Mellberg ute. Nu står det svenska hoppet - som vanligt - till en enda man: Zlatan Ibrahimovic. Annars har vi inte en enda spelare med i kvartsfinalerna. Jag utgår nämligen från att Barca plockar Lyon hemma på Camp Nou ikväll.

Ikväll blir det storfotboll på TV igen: Fulham-Blackburn, riktigt viktig match för Rovers i bottenstriden. Klockan 20.55 på Canal+ Sport1 är det som gäller. Må djävulen ta er om ni tittar på något annat.

7 kommentarer:

Kriss sa...

Helt överjävlig första halvlek av Liverpool, lekte med Real som om de aldrig gjort något annat. Synd att domarna gör en så bedrövlig match som de gör, hade inte klagat om han blåst frispark eller friat straffen vid de två första målen. Sedan att han ger gult kort till fel person och gör så att Mascherano kommer vara avstängd första matchen i kvarten.

Men även om domaren inte höll hög standard så spelade Liverpool skjortan av Real och målen hade kommit likväl. Casillas är en toppmålis av rang och fick verkligen bekänna färg, bästa spelaren i Real tillsammans med Diarra som verkligen växt ett par storlekar sedan tiden i Pompey.

Ikväll blir det nog så som förra året, 4 engelska lag till kvarten.

Douchebag sa...

Nån som såg Mellberg´s ansiktsuttryck i staffsituationen? Jag var fan säker på att karln skulle strypa Terry.

Hyfsat kul att se faktiskt :-)

På tal om Juventus - Chelsea. Vad säger ni om målet som Chelsea blev snuvat på, när linjedomaren inte ser att målvakten räddar innanför linjen? Hade varit surt för Chelski att tappa avancemanget pga det. Nu gick dom ju tyvärr vidare ändå :-P

Andreas sa...

Var den verkligen inne? Finns det några bättre bilder än de som visades i direktsändning? På bilderna som visades tyckte jag det var omöjligt att avgöra om hela bollen var över hela linjen.

Jack71 sa...

Som Liverpoolare kan jag hålla med om att vi hade flyt med domsluten vid de två första målen men det hade knappast spelat någon roll kan vi väl alla vara överrens om?

Håller med om att Gerrard är grym när han spelar som igår och 16 mål de tre senaste CL-säsongerna bevittnar ju om en spelare som är störst i de stora matcherna.

Torres glödhet, Mascherano äntligen i fjolårets form där han fullkomligt äter upp motståndarna på mittfältet!

Liverpool har en djävulskt bra centrallinje med alla friska och det är ju såå synd att man inte hanterade förra sommarens värvningsperiod smartare än vad man gjorde för då hade man ju kunnat utmana Man U i ligan också!

Lite dumt med kommentarfunktionen här tycker jag då man måste ha bloggerkonto men men.

Ha så kul i din ensamhet ikväll Jonas för du lär inte få många tittare!

Holmgren sa...

Det skulle vara intressant att höra tittarsiffran på C+ Sport1 ikväll. Kan den bli rekordlåg, tro?

If you don't mind me asking... Vad har ni en vanlig standardlördag när det är säg, Aston Villa-Bolton, Man U-Blackburn och Gunners-West Ham på schemat? Hur många zappar in under en sådan lördag? Någon koll?

GildePalema sa...

Craven Cottage ikväll!!!En härlig liten plåtlåda är inga fel när man kan välja CL,men ska säga dig att Craven Cottage är en mysig liten arena med härlig stämning.Försöker alltid se Fulham när jag åker över till London,det är den ända klubben i hela premier leauge som man kan köpa biljetter på nätet utan att vara medlem i.

Björn sa...

Fulham-Rovers var ett självklart val här i alla fall, fast vi lär inte ha varit många som följde den matchen ikväll.

Bra kommenterat förresten Jonas!