fredag 27 februari 2009

Vidskeplighet

Den här storyn är egentligen för bra för att vara sann! William Gallas fick någon sorts behandling i halvtidsvilan av Arsenal-Roma i tisdags, och blev därmed lite sen ut ifrån omklädningsrummet.

Aj då, tänker ni. Det innebär ju att Arsenal fick börja den andra halvleken med bara tio spelare.

Nej, Arsenal fick börja den andra halvleken med nio spelare eftersom Kolo Touré är extremt vidskeplig och alltid går in sist på planen. Han stod helt enkelt kvar i spelartunneln och väntade tills Gallas blev klar! Fantastiskt.

Kolo Touré sprang sen in på planen och fick gult kort omedelbart eftersom han inte hade fått domare Bo Hansens tillåtelse att komma in på planen, vilket man måste få. Touré själv har skämtat bort det gula kortet med att: "Jag visste inte att man kunde få gult kort för sånt, men det är ju positivt att jag har lärt mig en ny regel".

Gult kort för att man är vidskeplig känns ändå helt rätt.

Det enda jag har hört som tangerar den här dumheten är Christer Mattiassons tvångstanke om att han alltid var tvungen att sparka på en papperskorg i spelartunneln på Ryavallen när han spelade i Elfsborg. En gång tog en i motståndarlaget och gömde papperskorgen innan matchen, undrar vad som hände i skallen på Mattiasson då...?

4 kommentarer:

Joakim Lindqvist sa...

I det eminenta programmet Fotbollsarena på Radiosporten hade de ett tema där man kunde mejla in de sämsta utvisningarna man varit med om eller sett/dylikt. Där var det en kille som fick gult när han orsakat en straff, och när domaren antecknade honom i boken tillade spelaren: "Du kan skriva upp att du är bög också", varpå spelaren fick rött istället.

Genialiskt, helt genialiskt. Det blev mål på straffen och matchen slutade 1-0.

Joakim Lindqvist sa...

Inte för att det hade med vidskeplighet att göra, men det är rolig story om dumheter på plan :)

t-bear sa...

Vad skulle hända om Arsenal värvade en annan spelare som också var tvungen att vara sist ut...

gooner sa...

Mycket roligt.
Jag har varit med om något liknande när en snubbe i vårt andralag som pojklagsspelare i IFH back in the days blev billigt varnad och således lite arg. Hans tillmäle blev helt sonika:
"-Ge mig det röda också domarjävel"
Mycket riktigt blev så fallet.