lördag 7 februari 2009

Tipstips

Jag har haft 13 rätt två gånger, båda gångerna på 96-raderssystem. Första gången var det en svensk cupomgång och alla matcher slutade med bortaseger utom en, där det blev kryss, och jag tror att utdelningen var 29 kronor på 13 rätt... den andra gången blev det nästan 10.000:- och det var för några år sen. De pengarna festade jag och Canal+ allsvenske redaktör Davvan upp.

Nåväl, om ni vill bli stormrika idag kanske ni ska känna till följande fakta om lagen innan ni sätter hushållskassan:

* Man City-M'boro - lagen har mötts nitton gånger i Premier League, och City har bara lyckats vinna tre av dessa. Klar "bogeyteam"-varning på M'boro för alla ljusblå supportrar. Å andra sidan har Gareth Southgates lag bara gjort ETT mål på de sju senaste ligamatcherna...

* Chelsea-Hull - här snackar vi om laget som har gjort flest mål i ligan mot det lag som har släppt in flest. Se upp när det blir hörna, Hull har gjort flest mål i ligan efter hörna(7) och även släppt in flest efter hörna(6).

* Blackburn-Aston Villa - på de nio senaste ligamötena mellan lagen har Blackburn bara vunnit en gång. Villa har bara släppt in två mål på de fem senaste matcherna.

* Everton-Bolton - i två av de tre senaste mötena har Everton lyckats avgöra i den 90:e minuten. Everton är för övrigt det lag som oftast gör mål på nick i Premier League(12) och Bolton har släppt in näst flest nickmål(11).

* Sunderland-Stoke - bortalaget gillar inte att resa, de har inte vunnit en enda bortamatch i ligan den här säsongen. Stoke är dessutom ligans fulaste lag, 49 gula och fyra röda.

* Portsmouth-Liverpool - med Steven Gerrard skadad ser det tungt ut för Liverpool, och på de 13 senaste ligamatcherna har de spelat oavgjort hela sju gånger. Å andra sidan har Pompey inte vunnit på de åtta senaste i ligan.

* West Bromwich-Newcastle - tur för Newcastle att det är Chris Foy som dömer, han har nämligen inte dömt en enda straff på hela säsongen. Newcastle har annars dragit på sig överlägset flest straffar(9) i ligan. West Bromwich har gjort hela 77% av sina ligamål i den andra halvleken, klart största andelen av alla lag.

* Wigan-Fulham - sätt inga pengar på att detta blir en målfest! På sju ligamöten mellan lagen har det totalt bara blivit nio mål... Wigan har bara gjort två mål på de fem senaste ligamatcherna, och båda de målen gjordes i den 83:e minuten. Spooky.

* Tottenham-Arsenal - måltorkan kommer att ta slut för Emmanuel Adebayor imorrn eftersom han alltid gör mål mot Spurs, på sina sju matcher mot Tottenham har han gjort åtta mål. Jermain Jenas trivs också i de här derbyna, på sina senaste fem matcher mot Arsenal har han satt fyra baljor.

* West Ham-Man Utd - tre av Man Utd:s fyra senaste bortaförluster har kommit i London, och samtliga har slutat 2-1 till hemmalaget. West Ham har faktiskt vunnit sina två senaste hemmamatcher i ligan mot Man Utd. Å andra sidan är det när matchen startar 1.122 minuter sen Edwin van der Sar släppte in ett mål.