fredag 13 februari 2009

Lätt att vara nyhetsjägare

Sen i måndags har det inte spelats några ligamatcher, bara ett par betydelselösa träningslandskamper, och ÄNDÅ har det hänt sisådär en miljon grejer med de engelska klubbarna. Ut med Tony Adams och Luis Felipe Scolari, in med Guus Hiddink och så rykten om "Svennis" i Pompey. Marlon King säsongens 944:e PL-spelare att bli anmäld för våldtäkt/misshandel/rattfylla. Craig Bellamy började bråka med en egen supporter efter Wales landskamp. Joe Kinnear måste genomföra en bypass-operation (lätt att skämta om, men är manager för Newcastle verkligen ett jobb för hjärtsvaga?). Darren Bent börjar ställa ultimatum till Tottenham om speltid... ja, ni märker själva. Det händer grejer!

Nu till en gnutta statistik! Och vi kan väl hänga kvar vid Portsmouth - de har nämligen bytt permanent manager ÅTTA gånger sen millennieskiftet. Tony Pulis, Steve Claridge, Graham Rix, Harry Redknapp, Velimir Zajec, Alain Perrin, Redknapp igen och Tony Adams. Nu kommer snart en nionde, alltså.

Näst "värst" är Tottenham, som har sju permanenta managerbyten under samma period: George Graham, Glenn Hoddle, David Pleat, Jacques Santini, Martin Jol, Juande Ramos och Harry Redknapp. Märkligt att Harry Redknapps namn alltid dyker upp på så många ställen.

Är du Liverpoolsupporter och tycker att det har varit mycket otur inblandat i de matcher som inte gått som du har velat så har du... rätt! Liverpool är nämligen det lag som har träffat målvirket oftast av alla lag - 18 gånger. Näst värst är Pompey med 14 och sen kommer Arsenal och West Ham med 13 ramträffar vardera.

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag, och då ska ni givetvis koncentrera er på annat än fotboll, men OM ni ändå inte vill göra det så erbjuder Canal+Sport1 en riktigt intressant fight i Portsmouth-Man City klockan 16.00. Om David James står i mål för Pompey tangerar han Gary Speeds rekord för flest antal matcher i Premier League. Skulle Man City vinna ser det, galet nog, inte helt omöjligt ut att de ska kunna knipa en Europaplats, vilket vore en bedrift med det försvaret.

2 kommentarer:

Dennis Nyberg sa...

Du måste väl mena Darren Bent?

Jonas Dahlquist sa...

Ja, jäklar! Sorry - jag skrev för snabbt... ändrar i texten nu. Tack Dennis!