söndag 21 december 2008

Helgens notiser

Otroligt ovant att sitta hemma när det var Premier League-lördag, det har jag inte gjort på sex-sju år tror jag. Tittade på Blackburn-Stoke tillsammans med farsan, ett par öl och en tipslapp. Nio rätt, precis som vanligt...

Följande kunde noteras från TV-soffan:

* Stoke är inte mycket till fotbollslag.

* Roy Hodgson har inte gjort Fulham spektakulära, men han har gjort dem bra.

* Aston Villa kan mycket väl ta fjärdeplatsen för Arsenal, men då måste de lägga om taktiken helt till nästa säsong. Martin O'Neill är ingen "tinkerman" direkt. Han använder samma startelva JÄMT!

* Mark Hughes kommer inte att vara tränare i Man City länge till.

* Robbie Keanes mål var otroligt snyggt, men Liverpools matchställ mot Arsenal var lika fult som Keanes mål var snyggt - om man kan säga så.

* Howard Webb (som dömde Arsenal-Liverpool) var ojämnare än en guatemalansk landsväg.

* Om Tottenham har ambitioner att hamna på en tabellposition högre upp än mitten så ska de köpa en målvakt, två-tre backar, två mittfältare och en anfallare i januari. Det var inte BARA Ramos fel att det gick åt pipan i början av säsongen, spelartruppen är inte fulländad på något sätt.

* Hull har förlorat fyra hemmamatcher. Den mot Chelsea är inget att skämmas över, men de har även torskat på KC Stadium mot Bolton, Wigan och nu Sunderland. Matcher de, på pappret, borde ha kunnat vinna. Hade de gjort det så hade de haft 36 poäng och bara legat enstaka poäng bakom Chelsea och Liverpool...

9 kommentarer:

Joakim Lindqvist sa...

Varför hyllar alla Keanes mål som något jävla underverk? Det är ju bara en panikrensning från Äckel-Agger där han är först på bollen efter att Djourou och Gallas slumrat till och han bombar på ren kraft bollen - i princip - på chans. Det är inget svårt tekniskt med hans mål, inte alls. Inte jämfört med föregående mål.

van Persies balja är ju betydligt vackrare rent fotbollsmässigt. Nasris perfekta lyftning, holländarens mottagning, vändning och sedan ett otagbart avslut med fel fot. Carragher och (vem det nu var, tror det var Agger) är helt chanslösa.

Förstår inte resonemanget överhuvudtaget. Den som kan förklara varför Keanes mål är snyggare ska jag bjuda på en bira.

Fabbe sa...

Kommer du till studion på boxing day?

Jonas Dahlquist sa...

För att Keane måste ta det avslutet i exakt den millisekunden - annars blir det inte mål. Van Persies mål är "bara" en mottagning, vändning och avslut, visserligen förbannat snyggt, men ändå. Jag röstar på Keanes mål.

Ingen studio på Boxing Day för mig, jag kommenterar 13.45-matchen!

PTR sa...

du saknas i studion Jonas...

inte många verkar gilla bortatröjorna som är så snyggt inspirerade av Candy-tröjorna(se liverpool-bortatröjor 89-91)
http://www.classicfootballshirts.co.uk/Premiership-Clubs-Liverpool/c21_40/index.html?page=2

Joakim Lindqvist sa...

Men grejen är ju att det enda svåra är att just hitta den "millisekunden". Känns som att det är mer genomgående klass att ta emot en boll perfekt, vända bort backen perfekt, och sedan dra ett perfekt avslut med fel fot. Tre moment som görs med samma exakthet som Keanes enda exakta.

Men det är ju bara vad jag tycker.

Joakim Lindqvist sa...

Glömde nämna Nasris perfekta lyftning. Fyra helt exakta moment.

(Aggers panikrensning är inte fotbollsgodis, bara ren jävla panik...)

4-1 i fotbollsgodis säger Joakim. :)

t-bear sa...

Keanes mål är ju jävligt snyggt, stenhårt i nättaket i full fart. Men rent tekniskt är det inte nån stor grej att dra till den så där på uppstuds. Ett sånt mål kan man med lite tur få se i div 4 känns det som.

van Persies mål är ju däremot världsklass rakt igenom. Känsla, teknik, balans, avslut med fel fot.

gooner sa...

RvP's mål är så mycket snyggare än Keanes så jag skäms över att ens behöva påpeka det.

Anonym sa...

Ja jösses... En sån panikrensing är det knappast, Liverpool hade ju konsekvent slagit långbollar in bakom Arsenals backlinje hela halvleken, man ser ju hur han tittar upp och ser Keanes löpning. Två fantastiska mål i den matchen för övrigt.