måndag 22 december 2008

Inbördes tabeller

1-1 i stormötet mellan Arsenal och Liverpool igår innebär att alla de "fyra stora" nu har mött varandra i ligan den här säsongen, och att det då går att göra en inbördes tabell dem emellan. Det gjorde bloggläsaren Magnus Hugemark, och jag tackar och publicerar. Han var mycket nöjd med tabellens utseende, eftersom han uppenbarligen är Arsenalsupporter:

1. Arsenal - 7p (5-3)
2. Liverpool - 7p (4-2)
3. Man Utd - 1p (3-5)
4. Chelsea - 1p (2-4)

Det mest uppseendeväckande är att Chelsea har spelat samtliga matcher mot de andra lagen hemma på Stamford Bridge, och ändå bara fått med sig en pinne. Man Utd har spelat samtliga sina tre matcher på bortaplan, så de är ursäktade (en aning).

Kul läsning för Arsenal där alltså, men om vi gör en annan inbördes tabell (med HELT slumpvis utvalda lag) så ser det dystrare ut:

1. Man City - 7p (8-2)
2. Hull - 5p (5-4)
3. Stoke - 4p (3-5)
4. Arsenal - 0p (2-7)

Som jag brukar säga - det går att bevisa precis vad som helst med statistik. Det är därför det är så roligt.

3 kommentarer:

Christian sa...

Hade dock tabellen räknats efter tex Champions League regler eller EM regler hade Liverpool toppat på fler gjorda borta mål mot Arsenal

t-bear sa...

Jag förstår ingenting av Arsenal faktiskt. Ett ungt, spelskickligt lag utan riktiga vinnarskallar borde väl ha lätt för betongförsvar och stela engelska mittbackar och sen vika ner sig i stormatcher?
Vad är det med fotboll som jag inte fattar??

Unknown sa...

Torbjörn, vinnarskallar hatar ALLTID att förlora. Oavsett om det är i fia med knuff eller Champions League-finalen.

Under 03/04 säsongen va ju den mentatliteten enormt stark i truppen, man vägrade ju att förlora eller vika ner sig oavsett vilken match det var. Hade vart intressant att se statistik över hur många gånger man vände underlägen den säsongen.

Dagens young guns är ju tyvärr alldeles för dåliga på mittfältet för att kunna få tillräckligt med fart på bollen för att kunna luckra upp lag som backar hem. Va ju redan svårt på Henrys tid. Diaby, Song och Denilson är för långsamma och dåliga för att kunna briljera. Mot bättre lag får man ju hjälp med tempot och man har ju faktiskt både mot Pool och Chelsea haft mindre bollinnehav.