lördag 9 augusti 2008

Vi som vill upp

Idag sätter de 72 lagen nedanför Premier League igång säsongerna. Jag och foto-Jocke ska ju på Ipswich-Preston idag och sen ska vi åka till City Ground för att se Nottingham-Reading imorrn. Det ska bli grymt skoj!

I The Championship tippas Birmingham, Derby och Reading ha goda chanser att ta sig tillbaka till Premier League direkt, men så sas det om Sheffield United, Watford och Charlton förra säsongen också - och det gick inget vidare. Av någon anledning är det svårt som tusan att ta sig upp igen direkt efter att man har ramlat ner i The Championship.

Bland de väntade topplagen nämns även Wolverhampton, Queens Park Rangers och Crystal Palace - och själv tror jag att Bristol City säkert kan gneta sig till en plats i toppen den här säsongen också. Förresten är det ganska imponerande att The Championship hade högre snittpublik än Serie A förra säsongen!

Längre ner i seriesystemet så tror ALLA att Leeds kommer att vinna League One, och det bör de verkligen göra. De var ju nära att lyckas redan förra säsongen, trots att de startade på 15 minuspoäng.

Och apropå att starta på minuspoäng - kolla tabellbotten i League Two så här timmarna innan ligan ens har startat:

22. Rotherham -17 poäng
23. Bournemouth -17 poäng
24. Luton -30 poäng

Det är bara två lag som åker ur League Two, så teoretiskt sett så kan något av de här lagen alltså klara sig från nedflyttning även fast de har minuspoäng.

8 kommentarer:

johnnylogan sa...

vad är anledningen till minuspoängen?

vicky pollard sa...

Misskött ekonomi...

Josefin sa...

Offtopic /

Satt igår och såg lite matcher på Canal+. Inter-Sevilla samt Ajax-Arsenal. Insåg då hur mycket vi saknar er från Canal+ studion. Du, Granqvist och Fjällström.

Men snart är det ju dags för er och samlas i studion igen så man får hålla sig till tåls.

Unknown sa...

Förutom att en viss dahlquist också lär sitta i soffan som oss dödliga då han är pappaledig. Eller?

Jonas Dahlquist sa...

Jag är med fram t.o.m 13:e september, sen är jag inte med förrän typ till jul - men ingen soffa för mig. Vi åker på långsemester.

Martin Karlsson sa...

Birmingham borde ha riktigt goda chanser att ta klivet upp direkt, de spelade stundtals riktigt bra fotboll förra säsongen. Även Reading bör vara med i toppen men hur kan någon på allvar tro att Derby ska hitta spel och självförtroende efter vad de visade förra säsongen?

Jonas Dahlquist sa...

De har värvat FJORTON nya spelare...

Martin Karlsson sa...

Är det så många som 14 alltså? Att spela ihop ett helt nytt lag på en engelsk (kort med andra ord) försäsong är inte direkt mall 1A för framgång.

Jag har inte läst mer än resultatet men att bli nollade av nykomlingen Doncaster på hemmaplan i premiären ger knappast arbetsro.

Nej, jag tror inte Rams kommer vara i närheten av playoff-platserna till våren.