tisdag 5 augusti 2008

Chipp, och välkomna till Al Hilal

Årets klart märkligaste klubbval är förstås att Christian Wilhelmsson väljer att ge upp sin riktiga fotbollskarriär och dra till Saudiarabien. Visst är pengar pengar, och ska man bo utomlands kan man kanske lika gärna bo i Saudiarabien som i Nantes, men Wilhelmsson borde ha mer att ge.

Epitetet "cirkusspelare" satte sig plötsligt fast som en väldigt klibbig klisterlapp på honom, men vad jag minns så spelade Chippen från start i Sveriges första EM-match i somras - och Lagerbäck skulle hellre dö än ta med en "cirkusspelare" i sin startelva, så det håller inte att kalla honom det.

Däremot verkar Chippen ha en förmåga att vika ner sig, att ge upp. Han gav upp i Nantes (skyllde på managern), han gav upp i Bolton (skyllde på managern) och nu ger han upp karriären vid bara 30 års ålder, men han ger upp den med en fet pension åtminstone.

Bara att gratulera Chippen till stålarna, men lite bittert är det att se en skön spelare - som var så nära att bli RIKTIGT bra - flytta till en liga som ingen bryr sig om.

Inga kommentarer: