torsdag 12 juni 2008

Big Phil

Luis Felipe Scolari, eller "Phil" som han kallas i England, är alltså klar som ny Chelseatränare. Scolari är brasse, innan honom har de haft en israel, en portugis, två italienare och en holländare. Chelsea vågar i alla fall satsa på tränare som inte kommer från de brittiska öarna...

Det blir förstås jätteintressant att se vad Scolari kan göra med Chelsea, och det skadar väl inte att han har ett par av spelarna i det portugisiska landslaget.

Eftersom allt mediafokus, inklusive den här bloggen, är till 101% inriktat på EM just nu tänkte jag bryta det lite elegant genom att klämma fram ett par korta nyheter från England:

* Blackburn behöver ju en ny manager eftersom Mark Hughes har tagit över Manchester City, och de har tydligen ställt frågan till Alan Shearer, men han tackade nej. De tre som ligger bäst till för att få jobbet är Sam Allardyce, Steve McClaren och Paul Ince, och då hoppas jag förstås på Paul Ince. De andra är ju inga sprakfålar som står för gladfotboll, om man säger så.

* Gareth Barry är i princip klar för Liverpool, och de ser redan riktigt intressanta ut inför nästa säsong.

* Barcelonas lovande anfallare Giovani dos Santos är klar för Tottenham. Om Berbatov blir kvar har de ett väldigt bra anfall.

* Richard Dunne ville lämna Man City när det var som rörigast med Svennis, men nu när Mark Hughes har tagit över verkar han kunna tänka sig att stanna ändå. Om det ändå blir en flytt kommer det att vara Portsmouth som blir ny klubbadress.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Intressant att man är så överlyckliga över en coach som faktiskt aldrig har coachat ett europeiskt klubblag. Och dessutom inte coachat ett klubblag på nästan 10 år.

Tror att det kommer bli ett brutalt uppvaknande.

Unknown sa...

visade inte israelen att det bara är att ställa ut samma lag med mourinhos gamla lagspel fast man byter till ett mer offensivt mittfält. och för att uppnå en "rolig" passningsfotboll så passar man runt bollen i backlinjen/defensiv mittfältare, till chelseafansens stora förtjusning. Och ändå lyckas ganska hyfsat? :)

gameover sa...

Liverpool är bara liverpoolskt korkade om de köper Barry till ett så brutalt överpris. Enligt mig är innermittfältet den sista platsen de behöver förstärka på också, samt att Villa kräver mycket. Sägs att det blir runt £20 nu. Visst är Barry en hyfsad spelare, men aldrig så bra.

Jack71 sa...

Även om Barry är en bra men dyr värvning för mitt Liverpool om Alonso lämnar så är det ju på kanterna de behöver förstärka. Efter de nya ägarna Bill och Bull verkar mest intresserade av att tjafsa o inte vill ge Rafa särskilt mycket pengar till nyförvärv så känns det nästan kört redan nu att kunna utmana Man U och Chelsea nästa säsong *suck*

men nästa år ändå då djävlar eller nåt...

http://jack71.blogg.se

Jack71 sa...

Förresten Jonas om du skulle vilja ha lite fler kommentarer o debatt i bloggen så kan det vara lämpligt att välja en annan tjänst där det är lättare för folk att kommentera! Kul att du bloggar för övrigt och tack för att ni lånar ut Jens F till TV4 i sommar!