söndag 4 maj 2008

Pling!

Såg ni Arsenal-Everton idag så såg ni nog också nåt sorts inofficiellt världsrekord i antal "pling". Det älskvärda ljudet dök upp minst 50 gånger bara i 1:a halvlek. Detta berodde förstås på att det var full omgång i Serie A och The Championship, plus att det dök upp tre Allsvenska matcher också. Jag har för övrigt Canal+ plingljud som SMS-signal på mobilen och som mailsignal på datorn.

Pling är dessutom upphov till ett spel. Spelet går ut på att dricka öl och snaps i samband med Canal+sändningar, men det är förstås inget jag uppmuntrar. Jag säger bara att det finns ett ölspel som heter "Pling".

Det finns bergis mängder av olika varianter och regler, men så här kör vi:

Välj tre eller fyra matcher på Stryktipskupongen per person (beroende på önskad berusningsgrad). Dessa är dina "lyckomatcher", vilket innebär att när det plingar i dessa matcher slipper du dricka öl. Alla andra matcher som plingar innebär en stor klunk öl. Dessutom ska varje person välja en "snapsmatch", som innebär trubbel. Varje gång det plingar i den måste man svepa en liten snaps. En gång valde jag en match där Ipswich och nåt annat lag var inblandade. Det blev 5-2 och en jävla kväll.

Har ni andra regler eller kanske helt andra plingritualer? Skriv ner dem i "kommentarer" eller maila mig på jonas.dahlquist@canalplus.se

1 kommentar:

Unknown sa...

Get drunk with Larry and the others!

Vad behöhövs?
TV-serien Dallas på DVD (finns säsongerna 1-9 att köpa) och en jävla massa alkohol.

Spelregler.
Kör igång avsnitt 1 och när någon i serien dyker upp med ett glas i handen så dricker alla deltagarna ur sitt eget glas.

Ha det så roligt!