torsdag 29 maj 2008

EM-trupp

Då var det dags för Holland, ett landslag med ett anfall av världsklass och ett försvar av IFK Norrköping-klass. Om det finns ett EM-Måltips kan ni kryssa i Hollands matcher.


Marco van Basten ska ha respekt eftersom han är en av världens 10 absolut bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han är förbundskapten och har tagit ut följande 23 man:

Målvakter: Edwin van der Sar, Manchester United, Maarten Stekelenburg, Ajax, Henk Timmer, Feyenoord.

Försvarare: Wilfred Bouma, Aston Villa, Tim de Cler, Feyenoord, John Heitinga, Ajax, Joris Mathijsen, Hamburg, Mario Melchiot, Wigan, Andre Ooijer, Blackburn.

Mittfältare: Ibrahim Afellay, PSV Eindhoven, Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord, Orlando Engelaar, Twente, Nigel de Jong, Hamburg, Rafael van der Vaart, do, Wesley Sneijder, Real Madrid, Demy de Zeeuw, Alkmaar.

Anfallare: Ryan Babel, Liverpool, Klaas-Jan Huntelaar, Ajax, Dirk Kuyt, Liverpool, Ruud van Nistelrooy, Real Madrid, Robin van Persie, Arsenal, Arjen Robben, Real Madrid, Jan Vennegoor of Hesselink, Celtic.

Mina tre profiler i det holländska landslaget är de här gubbarna:


1. Jan Vennegoor of Hesselink - Celticanfallaren får bli en profil eftersom hans efternamn innehåller 20 bokstäver. Det måste vara Europarekord! Det lustiga är att "of" betyder "eller" på holländska. Han heter därmed (fritt översatt) Jan Vennegoor ELLER Hesselink. Killen vet alltså inte själv. Lysande!

2. Ryan Babel - jag var inte så imponerad av Ryan Babel precis när han kom till Liverpool, men eftersom Jens Fjellström säger att Babel kommer att bli bra så ändrar jag mig och tycker också det. Han är snabb och borde utnyttja det oftare. Den gamla klassiska finten "peta och stick" räcker bra. Babels Torn var förresten en biblisk byggnad som nådde upp bland molnen innan gud rev den på ett bryskt sätt.

3. Mario Melchiot - här har ni en av anledningarna till att Holland får problem i EM. Mario Melchiot platsar alltså i truppen. Det är inte bra eftersom han inte är bra ens i Wigan. För att fortsätta på bibeltemat så liknar namnet Melchiot en av de tre vise männens namn, nämligen Melchior. Det har dock inte ett dugg med saken att göra.

Mitt tips för hur det går för Holland: Utslagna i gruppspelet.

5 kommentarer:

Jonas sa...

kan det inte vara så att Jan´s mamma har ett efternamn och hans pappa har ett annat?

förövrigt tror jag Holland klarar gruppen!

Anonym sa...

Jag hoppas Italia ryker i gruppen, gillar dom inte riktigt. Men dom gnetar väl vidare på nåt 1-0-resultat, målet på straff i 87:e.

Smuckers sa...

Jo, på 1800-talet blev det giftermål mellan två bondesläkter i Enschede-trakten. Både namnen Vennegoor och Hesselink hade samma status så istället för att välja mellan efternamnen tog dom båda. Iaf enligt http://www.guardian.co.uk/football/2004/aug/04/theknowledge.sport

gooner sa...

Ja nu revs det ju inget torn i Babel. Men Gud skapade en sällsam språkförbistring och spred de stackars byggarna över hela jorden!
Och det mest olustiga med denna historia är att det finns folk som tror det gick till så här. Bokstavligt.

Anonym sa...

Taskigt för Babel att bli skadad och dumpad i det här läget...