torsdag 29 maj 2008

FIFA-ranking

FIFA har sin världsranking, och den ger jag inte många spänn för. Om man följer den blint ser styrkeförhållandena ut så här inför EM:

3. Italien
4. Spanien
5. Tyskland
6. Tjeckien
7. Frankrike
8. Grekland
9. Portugal
10. Holland
12. Rumänien
13. Kroatien
23. Sverige
25. Turkiet (delar med Ryssland)
25. Ryssland (delar med Turkiet)
27. Polen
48. Schweiz
101. Österrike

Notera gärna de två värdländernas ranking. Österrike är rankade efter bl.a. Island (85) och Lettland (75). Helt sjukt att de två skitlagen fick TVÅ friplatser. De kunde väl ha fått spela om EN plats, åtminstone?

Vet ni förresten vilket som är Europas sämsta landslag, och vilka som är världens sämsta landslag?

Europa: San Marino
Världen: Montserrat

5 kommentarer:

Dennis sa...

Fast både Schweiz och Österrike lider av att inte ha spelat så många tävlingsmatcher de senaste åren. Österrike har väl i och för sig varit på dekis ganska länge, men Schweiz har legat före Sverige vid något tillfälle för inte så längesedan.

Daniel sa...

Battre ranking:

www.eloratings.net

inte bra, men battre an FIFAs...

Anonym sa...

Jag tycker också det är lamt att BÄGGE alpländerna har fått friplats. Av 16 lag. På tok för mycket. Nästa EM likadant, då är både Polen och Ukraina med. Men å andra sidan, man är inte värdland så ofta.

Christian sa...

Är väl bara hoppas vidare på 24 lag till 2016, så skulle nog aldrig ett storlag missa EM... fast kanske lite är det som är charmen med en liten turnering.

t-bear sa...

Schweiz har satsat sjukt mycket på ungdomsverksamhet senaste 10 åren och det har gett resultat. åttondel i VM -06 och en rätt bra lag i år också, där många är under 25.