fredag 4 april 2008

Evigt gnäll

Då kom årets första gnäll om att det är ett 'så tufft' spelschema för de Allsvenska fotbollsspelarna. Det är Expressen som står för den vinklingen på ett reportage som de har satt rubriken "Helvetesschemat" till. Elva matcher på 44 dagar. Jaha.

Då ska jag berätta följande:

* Runt jul och nyår spelar engelsmännen fyra matcher på åtta-nio dagar.
* I NHL spelar de matcher typ varannan dag, och då måste de flyga 5-6 timmar för att komma till bortamatcherna också.
* I England kryddar de spelschemat med TVÅ inhemska cuper plus den fula ovanan att storlagen alltid tar sig långt i de europeiska turneringarna.
* De stackars Allsvenska spelarna har vilat sen november.
* 99,9 av de stackars Allsvenska spelarna kommer dessutom att vila under EM.

Min åsikt är glasklar - våga inte ens gnälla!

4 kommentarer:

gooner sa...

Att de kan spela hobbysporten hockey varje dag beror ju på att de bara spelar en kvart per match. Och av de 15 minuterna glider man på rören halva tiden.
Annars håller jag med. TGIF.

Jonas Dahlquist sa...

Fast hockeyspelarna kör på max när de är inne, det kan man inte anklaga fotbollsspelarna för.

Josefin sa...

Håller med och håller inte med. Bara för att Premier League och NHL har ett tätt schema så betyder det inte att dom gillar det. Jag gillar och se matcher, både fotboll och hockey (det bästa som finns) men visst skulle jag kunna tänka mig att dom inte spela så ofta som dom gör. Dom kan inte spela på max i alla matcher och därefter kommer resultaten. Ett lag som spelar en cupmatch mitt i veckan tappar oftast poäng i nästkommande match i ligan.

Tyska ligan har ett bra koncept genom att ha ett uppehåll under jul och nyår. Visst är det tråkigt när det inte spelas matcher men dom får tid och ladda om batterierna lite.
Den lyxen har inte PL och NHL.

Jag har varit och sett många NHL matcher på plats och även på tv. Titta bara där hur ett topplag blandar och ger resultatmässigt. Det är för tuffa program helt enkelt. Det kan inte vara kul och spendera en halv förmögenhet för att åka och se en match och sen se dom bli orkeslösa i dom två sista perioderna.

Unknown sa...

Är det bara jag som tycker NHL/NBA/Elitserien är junk under regular season? Jag menar, det känns som vi vet och dom vet att det spelar inte så jättestor roll om dom vinner eller förlorar. Dom spelar ju så otroligt många matcher och fördelen av att komma 3a istället för 5a är ju så liten. Nu är ju inte fallet så när man har en liga utan slutspel som i PL och allsvenskan men ändå...