söndag 30 mars 2008

Nu sätter vansinnet igång

Inte nog med att jag hela säsongen har försökt att följa Premier League så noga som möjligt - nu är det Allsvensk premiär också. Det är en hyfsat intensiv jobbperiod för oss på Canal+ just nu eftersom det är SM-slutspel i hockey här i mars/april också... 10.45 hämtar Lasse Granqvist upp mig för färd till Norrköping. Vi tar med oss Fjellström, och även min kompis Peter som vill se matchen. Jag tror på 0-0 eller något sånt där. Man ska inte egentligen aldrig ha för höga förväntningar på fotbollsmatcher, särskilt om de involverar ett svenskt lag.

Från gårdagen noterar jag följande:

* Man Utd spelade fullständigt lysande mot Aston Villa, och mest lysande var Cristiano Ronaldo. Ett mål och tre assist i en 4-0-seger säger precis allt. Hade Gazetta dello Sport satt betyg på Premier League-matcher så hade han fått en tia.

* Arsenal stod för en oväntad, men grym, vändning! 2-0-underläge borta mot Bolton, en utvisad, bedrövligt spel... DÅ lossnade det. Som jag konstaterade i Premier League-lördagstudion igår: ju mer jag lär mig om fotboll, desto mindre begriper jag.

* Jermain Defoe tvåmålsskytt - killen är så het att det är löjligt! Sen flytten från Tottenham har han gjort åtta mål på sju ligamatcher. Och förresten, ni som tänker att detta är en skön revansch för Defoe efter att ha sålts av Tottenham - han gick faktiskt till ett bättre lag! Pompey är 14 poäng före Spurs i ligan.

* Sunderland kommer nu att hänga kvar i Premier League, stor eloge till Roy Keane. Derby har inte längre ens en matematisk chans att hänga kvar och får ta nya tag i The Championship. Birminghams trepoängare mot Man City var blytung, särskilt som Bolton förlorade och Fulham bara kryssade mot Derby. Det ser verkligen ut som att Fulham åker ur nu, och därmed försvinner också Premier Leagues mysigaste arena, Craven Cottage. Snart är det bara nybyggen.

* Rob Styles är ett skämt som domare. Straffen han hittade på Sun Jihai som tacklade en Birminghamspelare (Gary McSheffrey) är patetisk. Den här Styles har verkligen INGEN spelförståelse! Killen borde ha dömt färdigt i Premier League för säsongen. Däremot var Chris Foy helt felfri i Bolton-Arsenal!

* Förra veckan var vi tvungna att visa bilder på Edmans skada, den här veckan var det Ljungbergs tur. Jag vill inte att den här trenden med skadade svenska EM-spelare i Premier League fortsätter till nästa helg. Håll er undan, Mellberg och Larsson (Isaksson lär väl inte skada sig på bänken i alla fall)!

* Grattis syrran, 29 år idag.

2 kommentarer:

M sa...

är det bara jag som reagerade på Diabys brutala tackling? Detta Arsenal som vill ge spelare livstidsavstängningar för brutala kapningar? Tragiskt att inte leva så som man lär.

gooner sa...

Diabys tackling var ful och helt korrekt ett rött. Men vilket är "detta Arsenal" du pratar du om? Wenger uttalde sig dumt direkt efter matchen när Eduardo fortfarande riskerade amputation. Ett uttalande Wenger snabbt tog tillbaka. Officiellt.
Det enda tragiska är "m".
Bolton mot The Championship. Där de hör hemma.