lördag 29 mars 2008

Le club du jour

Det är franska, det. Betydelsen är givetvis "Dagens klubb", och ni var ett par stycken som mailade in och saknade Neville Southall-anknytningen i presentationerna av Yeovil Town och Leyton Orient. Därför gör jag nu en nostalgisk u-sväng och tar med er till Southend, där Neville S härjade säsongen 1997-98.

Southend United ligger femma i League One, och har således en hyfsad möjlighet att ta sig till The Championship till nästa säsong. Här kommer lite annat smått och gott om klubben i blått (rimstuga a la Joakim Hillson):


* Deras smeknamn är The Shrimpers, vilket påminner mig om min kompis Stoffe som skulle köpa ett par jeans i London och frågade expediten: "Do they shrimp?". Vansinnigt kul.
* Southend har inte vunnit några ligatitlar, däremot kom de tvåa i LDV Vans Trophy både 2004 och 2005. Det är det osexigaste namnet på en turnering sen Auto Windscreens drog tillbaka sin sponsring av samma turnering 2000 (pokalen var då en modell av en framruta till en bil). Jag tycker att det är trist med alla de här företagsnamnen på arenor och turneringar. Snart köper väl McDonalds St:Erikscupen.
* Fullblodsdåren Stan "The Man" Collymore inledde sin karriär i Crystal Palace, men fick fart på den i Southend innan han gick till Nottingham.
* Frank Lampards pappa har också spelat i Southend. Franks pappa heter också Frank och är mest känd för sina många fina år i West Ham, där ju den yngre Frank också spelade. Jag tycker att det tyder på lite dålig fantasi när man döper sin son till EXAKT samma sak som man själv redan heter.
* Southends värsta rivaler i fotbollsengland är Colchester United. Jag och foto-Jocke var i Colchester för ett år sen och såg Colchester-Leeds på Layer Road.
* Ett av musikvärldens mest kända intron är väl det till "A whiter shade of pale", ni vet - den fina låten med den förvirrade textraden:
"one of sixteen vestal virgins,
who were leaving for the coast,
and although my eyes were open,
they might have just as well've been closed".
Det var hur som helst ett band som hette Procul Harum som gjorde den, och de var från Southend.
* Hemmaarenan heter Roots Hall. Coolt namn.

Till höger ser ni Jeremy Irons, men han har inget med det här att göra. Kvinnan till vänster, däremot, har det. Helen Mirren är nämligen från Southend.

2 kommentarer:

pedro sa...

Tycker du att johnstone paint trophy är bättre?

Mange sa...

Har inte engelska ligacupen haft en hel rad med obskyra namn också?