onsdag 19 mars 2008

Linköping by night

Jag VET att alla som inte bor i 08-området blir irriterade när vi stockholmare klankar ner på mindre orter och byar, till exempel Göteborg, men någonstans måste man ändå reagera. Ett sådant tillfälle inträffade nyss, en tisdagskväll i Linköping.

Jag, redaktören David och fotografen Johan ville ta oss en bira efter sändningen från Cloetta Center. I vanlig ordning hörde vi med receptionisten på hotellet om vilka ställen som fanns öppna, och hon rekommenderade VARMT ett ställe som hette Maxim. Det var nämligen det enda stället som var öppet. Vi gick dit.

Där träffade vi Canal+ egen Petter Johansson samt Radiosportens Robban Tennisberg. Jag ville visa mig vara en generös krösus och bjuda hela sällskapet på öl. Fotografen Johan tackade artigt nej, men övriga ville gärna ha. Fyra öl, alltså.

Jag beställde i baren och insåg snabbt att det skulle bli problem. Bartendern hade inga studieskulder alls, nämligen. Hon hällde upp cirka 12 glas upp till mitten, och sen hällde hon från glas till glas tills det började närma sig fyra regelrätta öl. Då säger hon följande:

"Är det okej om du får två nästan fulla starköl, två nästan fulla mellanöl och en med både och i, så kan du portionera ut den i de övriga glasen så det liksom blir fyra öl till slut?"... Vad ska man säga...?

5 kommentarer:

Pettan sa...

Hahaha. Det va det sjukaste jag hört på länge. Att det sker i Linköping förvånar mig dock inte...

Mange sa...

Ha! Riktigt sjukt, låter som du var på värsta bonnstället? Trodde Linköping var större än så, en öppen krog... hmmm.

Men jag vill gärna höra hur historien fortsätter, blev det en utskällning eller var du så svensk att du tackade och höll god min?

The Artist Formerly Known as King Kolo sa...

Ni får skylla er själva om ni går till Maxim. Vad var det för fel på Mörners, 55:an eller tom Olearys. Maxim är väl så nära helvetet på jorden man kan komma i LKPG...

Jonas Dahlquist sa...

Som sagt. Det var tisdag, inget annat var öppet. Linköping är trots allt bara rikets femte största stad (har jag för mig), och då ser det ju ut som det gör vad gäller restaurangutbudet.

The Artist Formerly Known as King Kolo sa...

Det intressanta är ju inte linköping, det intressanta är ju att petter j inte har bättre koll. Det måste ju ändå vara han som styr upp en kväll i lkpg... Eller är han slut som östgöte?