tisdag 11 mars 2008

Club of the day

En klassisk engelsk fotbollsordvits lyder så här:
- Vilka tre klubbar i ligasystemet har en svordom i sitt namn?
Då ska alla kunna ARSEnal och en del ska klara av sCUNThorpe, men ingen ska fixa den sista. Då säger man att det är Manchester Fucking United som är den tredje klubben. Otroligt kul. Alltså blir dagens klubb Scunthorpe United. Hur ska jag få in Neville Southall i det här då? Jo, han höll nollan mot Scunthorpe när Everton besegrade dem i cupen 1 oktober 1997. Det var inte så långsökt.

Här får ni veta en del om Scunthorpe United som ni förhoppningsvis inte visste förut. Notera för övrigt deras klubbmärke, som ser ut som något som 1930-talets syndikalister hade kunnat sätta upp på en propagandaaffisch.

* 2006 sparkade Scunthorpe sin manager Brian Laws, hans ersättare blev (något överraskande) klubbens fystränare Nigel Adkins - som givetvis genast såg till att Scunthorpe gick upp en division.
* När klubben flyttade till nybyggda Glanford Park 1988 var det den första flytten till en "ny" arena som en engelsk klubb gjort i modern tid.
* Kevin Keegan, Ray Clemence och Peter Beagrie har alla spelat i Scunthorpe.
* Hockeytränaren Stephan Lundh bör hålla på Scunthorpe eftersom de har en målvakt som heter Josh Lillis.
* Enligt Wikipedia heter Scunthorpes två maskotar "The Scunny Bunny" och "The Scunny Hunny Bunny". Jag hatar verkligen maskotar.

The Scunny Bunny på en sorts träningsmaskin. Även om den här maskoten är hemsk är den ändå inte i närheten av...

...Norwich Citys fullständigt meningslösa fågel "Captain Canary".

1 kommentar:

Unknown sa...

avd. fotbolls-ordvitsar, här kommer en favorit: Wich ship has never docked in Liverpool?
Svar: The Premiership.

Tack för en bra blogg!