lördag 15 mars 2008

39:e matchen dålig idé

Så bör man väl tolka FIFA:s beslut om att sätta sig emot den "internationella omgång" som Premier League planerar till säsongen 2009-10. Förut har ju PL velat skapa en 39:e omgång för att slippa bryta ut en match ur det ordinarie spelschemat i ligan, men jag tror nog att det blir så till slut ändå. Money talks, traditioner och lokala anknytningar walks.

Dessutom bestämde FIFA att de INTE ska införa målkameror. Det tycker jag är upprörande korkat. Fråga Fulham om de tycker att det är "charmigt" med den mänskliga faktorn om de åker ur Premier League med en poängs marginal i vår. På tilläggstid i matchen mot Middlesbrough i höstas (3:e omgången) så gjorde nämligen David Healy mål, men linjedomaren såg inte att bollen var inne och Middlesbrough vann med 2-1. Det skulle för övrigt kunna tänkas bli det dyraste synfelet i fotbollshistorien - rent ekonomiskt är det en viss skillnad mellan Premier League och The Championship...

FIFA ska också försöka övertyga EU om att just fotboll inte ska omgärdas av de europeiska jobblagarna. På så sätt vill de få igenom sin regel om MINST sex spelare från ligans hemland i varje startelva. Kul för Rafa Benitez och Arsene Wenger och kompani.

Inga kommentarer: