fredag 25 januari 2008

Afonso

Ungefär som jag trodde så har Afonso kommit överens med Middlesbrough om kontrakt nu. Han lär kosta runt 10 miljoner pund, det är märkligt vad några mål i Malmö FF kan leda till - fråga bara Markus Rosenberg och Zlatan. Man måste fråga sig vad det är som gör att just gamla MFF-spelare kostar så mycket efter ett tag i Europa.

Apropå flyttar och så, i Frankrike rapporteras det att Lasse Nilsson ska vara intressant för West Ham. Synd att såga något på förhand, men jag kan inte säga att jag tror att Lasse Nilsson är rätt man för West Ham. Varför ska man följa upp bänken i Heerenveen och bänken i St.Etienne med succé i Premier League?

I mina ögon finns det bara tio-tolv svenska spelare som verkligen platsar i en Premier League-startelva. Lasse Nilsson är inte en av dem.

7 kommentarer:

Rubbet Kvar sa...

Vore kul att veta vilka 10-12 svenskar du tänker på isåfall?

Scrambo sa...

Håller med, Isaksson platsar inte, inte heller chippen och Edman platsade inte i Spurs.
Ska bli skoj att se dig i EUROTALK! =)
ett otroligt bra program med alltid grymm panel.

Jonas Dahlquist sa...

Bra luskat där, Scrambo. Nästan för bra!! Här har ni de jag tycker platsar i Premier League:
Zlatan
Elmander
Kim
Seb Larsson
Henke
Edman
Mellberg
Linderoth
Ljungberg
Isaksson
sen är det svårare... KANSKE Micke Nilsson skulle kunna lira i Wigan, eventuellt skulle Majstorovic platsa i M'boro och möjligen kan Rami ta plats i nån PL-klubb.

Scrambo sa...

Ja, dom svenskarna skulle nog platsat om det nu hade funnits tränare som gillat dom. Wheater och Huth har varit ett ruskigt starkt mittbackspar dom senaste två (eller en) matcherna. och Woodgate på skadelistan är inte heller han en orutinerad mittback, men han är ju skadad varannan match så om King Kev plockar han, gör han ett misstag tror jag.
Nä men nu bänkar vi oss framför På spåret (iaf du:P), är inte riktigt klar med min utbildning så jag har att lära än!
Härlig blogg förresten! trogen läsare sedan tre månader tillbaka ungefär.

cerpin taxt sa...

Rosenberg eller Berg hade nog funkat i ett kontringslag som exempelvis Derby. Kanske inte startelvan för den sistnämnde dock. Dessutom skulle jag välja Petter Hansson framför en spelare som Titus "Asplövet" Bramble alla dagar i veckan.

Tack för en riktigt underhållande blogg.
Ser fram emot eurotalk-debuten...

ÖISKim sa...

Snälla snälla snälla, Jonas.
Det känns så tråkigt att läsa det, om och om igen.
"Afonso Alves talangen från Malmö"
"Afonso Alves den gamla Malmöspelare"
"Afonso Alves malmös succespelare"

Afonso Alves scoutades, värvades och gavs en chans till karriär av?
- Örgryte IS.

Jag e så jävla trött på att Örgryte diskrimineras av allt och alla i media.

Afonso hade inte varit i PL eller spelat i Malmö om det inte vore för Öis.

//Öisaren (aningen bitter)

Jonas Dahlquist sa...

ÖIS hade inte lyckats sälja Afonso till Heerenveen. Det var Malmö som gjorde det. Nu när ÖIS fått fram en av de mest spännande fotbollstalangerna på länge (Ken Fagerberg) så säljer de honom till... Midtjylland. Det hade aldrig firma Borg och Madsen gjort. Sen var det inte ÖIS som skapade "talangen" Afonso, han hade redan talang när han landade i Göteborg. ÖIS såg intressanta ut för sex-sju år sen - nu är de så låååååååångt ifrån intressanta att det är löjligt. Förr eller senare får du den uppmärksamhet du förtjänar. Kolla bara på Kalmar FF.