måndag 8 oktober 2007

Kalmar vs Djurgården vs Örlund vs Blåvitt

Två heta Allsvenska potatisar den senaste veckan:

1. Är det skandal om Kalmar FF vinner guld?
Nej, givetvis inte. Varför skulle det vara skandal!? Så tråkiga är absolut inte Kalmar. Paul Lindholm måste ha som uppgift att titta på motståndarlagen, för han kan inte ha sett Djurgårdens spel under säsongen. Johan Arneng tycker inte att de Svenska Mästarna ska kunna ha förlorat två raka matcher med 5-0. I såna fall tycker inte jag att de svenska mästarna ska kunna ha förlorat hemma mot BP med 1-0. Kalmars första halvlek borta mot Malmö FF var fantastisk - en ren och skär utspelning. Laget som tar flest poäng är värdiga mästare - end of discussion.

2. Får Daniel Örlund verkligen säga att han inte vill att Djurgården ska vinna guldet?
Ja - det var ju medialt sett briljant av Örlund att uttala sig så. Han får alla AIK:s fans med sig ännu mer än tidigare och han får garanterat stå i nästa match (om inte Norling vill få fansen emot sig). Om Örlund sen gör en kanonmatch mot IFK så kommer alla hylla honom som en man som alltid ger allt, om Örlund råkar släppa in fyra-fem mål så kommer han ändå bli en hjälte hos AIK-fansen. Örlund har inte varit särskilt bra den här säsongen, han tyckte väl att han behövde lite stöd från läktaren.

En annan sak att fundera över är varför Bengt Andersson hade på sig en tröja som det stod "GROZNY" på i vår Veckans Match-studio. Var det en souvenir från den tjetjenska huvudstaden? Vad gjorde Bengt i såna fall där?

Ytterligare en sak man kan ägna en tanke är varför kvällstidningarna envisas med vissa ordlekar av typen "Man Uniteds FYR-verkeri" eller "Sudden avgjorde i Sudden", och framför allt varför de skriver "tennissiffrorna" om alla matcher som slutat mellan 6-0 och 6-4 men aldrig om matcher som slutat 7-5 eller 7-6? Nu har, hur som helst, även DN anammat detta och kallade Afonso Alves sju mål för Heerenveen mot Heracles för "En sensaSJUn"... Jag säger då det.

4 kommentarer:

Johan seidefors sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johan seidefors sa...

Jag i min tur förstår inte varför media (ja, du Jonas) alltid väljer att tolka in egna värderingar i andras uttalanden. Johan Arneng sa att han tycker att det är skandal om Kalmar vinner Allsvenskan, vilket väl alla som inte hejar på Kalmar håller med om? Med det absolut inte sagt (vilket alla medier verkar tycka) att de inte är värdiga vinnare. Det är två helt olika saker för guds skull.

Jag vill inte att Göteborg, Malmö eller AIK ska vinna, men det vore inte skandal om de gjorde det. Vilket det däremot vore om Kalmar, Gefle eller för den delen Halmstad skulle göra det.

Jag avskyr verkligen sanningsägarna som uppe på sina enormt höga hästar självsäkert förkunnar att "laget som tar flest poäng är värdiga mästare, inget snack om saken". NÄHÄ???

Skandalen ligger inte i klubbens eventuella värdighet, utan i vad det säger om de stora ekonomiskt välutrustade lagens kapacitet i stort.

Jonas Dahlquist sa...

Nej - Arneng sa att han tycker det är skandal att Kalmar vinner Allsvenskan med tanke på att de hade förlorat två raka med 5-0.

Johan seidefors sa...

men ändå!