måndag 8 oktober 2007

Då var det dags igen

Vad matt jag blir.

Hammarbys fans kan tillhöra Sveriges bästa när de är på det humöret, men det gäller ju långt ifrån alla. Det finns bara ett sätt att få bort det som hände ikväll. Filma dem, stäng av dem PÅ LÅNG TID från alla arenor, låt de göra lite tid i finkan om det är av det allvarligare slaget. Herregud - sluta vara så fruktansvärt mjäkiga!

Innan lagstiftarna fått ar--et ur vagnen och gjort detta helt möjligt så får det väl bli matcher inför tomma läktare istället. Tyvärr drabbar det de riktiga fansen, men det kan inte hjälpas.

Poängavdrag för såna här saker är dock inte min kopp te, då tycker jag att laget straffas mer än fansen, och det är ju fel på något sätt.

3 kommentarer:

Johan seidefors sa...

det skulle vara riktigt intressant att höra din åsikt om den totalt oberäkneliga bedömningsnivån i de här fallen. varför exempelvis inte matchen mellan aik och gais avbröts när spelaren träffades åtskilliga gånger då han låg skadad framför klacken, men däremot när linjemannen eventuellt fick lite öl på sig mellan hammarby och vilka det nu var.

i övrigt håller jag med om att det måste upphöra innan klackarna tvingas bort helt och hållet.

Jonas Dahlquist sa...

Det är helt sjukt att det är så ojämn bedömningsnivå mellan de olika fallen, men det gäller inte bara när det kastas in saker från läktaren - tänk bara på att Örebro blev tvångsnedflyttade för ungefär samma sak som Helsingborg pysslat med. Alla är inte lika inför lagen, men det är väl ingen nyhet vare sig det gäller rättssamhället eller fotbollen.

max sa...

Som vanligt var jag på plats och denna gång var det precis som mot Malmö väldigt märkligt att domaren väljer att bryta matchen.

Visst så ska man inte tolerera att det kastas in föremål. Du har där en bra idé och det är att filma dem som kastar och sedan straffa dem hårt.

Den dåliga stämningen som uppstår uppkommer först när linjemannen springer in på planen.

Varför bytte de inte bara sida på linjemännen så att han var på södr aoch den andra inte var framför klacken. En kortsiktig men effektiv lösning.

På lång sikt så måste såväl lagstiftningen bli tuffare vad det gäller filmning och bestraffning för att komma tillrätt med detta problem som inte bara är Hammarbys.