måndag 8 oktober 2007

Alternativ proffskoll

Det går otroligt bra för Zlatan, och visst verkar Ljungberg vara hel igen, men här följer lite svenska fotbollsspelarfakta från olika ligor i Europa som ni kanske inte hade samma koll på:

Björn Runström, Kaiserslautern - otroligt nog ligger den gamla storklubben trea från slutet i 2:e Bundesliga. Björn Runström spelar alltså i Tysklands motsvarighet till Falkenbergs FF, om man ser till ligapositionen. Runström har gjort två mål på sex matcher, varav ett senast mot Osnabrück på straff.

Tobias Grahn, Hertha Berlin - har fått en del speltid, men en del bänken också. Hertha är ett mittengäng. Tobias Grahn spelar just nu i sin femte klubb på fyra år...

Henok Goitom, Real Murcia - det är rätt coolt att han har gått den "långa vägen" och nu lirar i ett mittenlag i Primera Division, eller La Liga som det heter ibland. Han har spelat i samtliga ligamatcher, en del från start, en del som inhoppare. Inget mål än.

Martin Åslund, Viborg - under ledning av Anders Linderoth så leker inte precis fotbollslivet för Martin Åslund eller landsmännen Robert Åhman-Persson och John Alvbåge. Viborg är trea från slutet. Martin Åslund har spelat 23 matcher senaste året, och har inte gjort ett enda mål...

Anders Prytz, Fredrikstad - med Anders Grönhagen som tränare, Rami Shabaan i mål och Patrik Gerrbrand bredvid sig i backlinjen så har den gamle ÖIS-aren och David Beckham-samurajfrisyrdiggaren Prytz gjort nykomlingen Fredrikstad till ett mittenlag i Tippeligaen.

Daniel Majstorovic, FC Basel - ligaledarnas mittback numero uno spelar 90 minuter varje match och dunkar in en straff då och då. Majstorovic går bra i Schweiz.

Pontus Farnerud, Sporting Lissabon - har förtvivlat svårt att övertyga Paulo Bento om att han definitivt är en man för startelvan. Inhoppare eller först att bli utbytt.

Lasse Nilsson, St. Etienne - Michel Platinis gamla klubb hänger med på övre halvan i franska ligan. De gör det utan att Lasse Nilsson påverkar för mycket. En match från start (utbytt tidigt) och ett inhopp. Inga mål än efter tio omgångar.

1 kommentar:

Sporttyckaren sa...

Lite märkligt egentligen att ingen pratar om Goitom....när många (i och för sig med rätta) vurmar för Seb Larsson i landslaget. Eller?