onsdag 8 september 2010

Vinnarskalle

Om ni undrar varför det är så fasligt lugnt här nu för tiden så kan jag bara svara så här: Jag har fullt upp med att förbereda sändningarna.

Det är en helt annan nivå på förberedelserna nu för tiden, och jag grottar ner hjärnan i programmen i maximal utsträckning. Hur som helst vill jag berätta att jag noterade tre saker från gårdagens EM-kvalmatch mot San Marino.

1) Zlatan är rätt så stor, alltså.

2) San Marino är ett av ett tio- tjugotal länder som inte borde få vara med i det riktiga mästerskapskvalet. Skrev om det där i en gammal krönika i tidningen Café en gång i tiden, och jag har inte ändrat mig (men hittade inte artikeln på nätet, orkar någon leta?). Hur som helst - Albanien, Luxemburg, San Marino, Malta och de andra pytteländerna är bara i vägen. Ge dem ett eget "Division II-kval" och låt andra länder göra upp om mästerskapsplatserna.

3) Olof Mellberg är en mycket bra mittback, och han har det som brukar definieras som "en vinnarskalle". Det innebär tyvärr även att han blir totalt galen och dum ibland, och det var det vi såg prov på igår kväll. Att lagkamraterna sen går ut och säger att det inte borde ha blivit rött kort o.s.v. är bara halvtomma lojalitetsbevis. Hade en San Marino-spelare gjort likadant hade de svenska spelarna nämligen förnuftigt sagt att det är kraften i satsningen som avgör. Det var klockrent rött, och Olof Mellberg har enbart sig själv att skylla. Tyvärr är det inte bara han som drabbas, utan ett helt lag och en hel fotbollsnation, för så viktig är Olof Mellberg för det svenska landslaget.

10 kommentarer:

Martin sa...

Hej Jonas,

håller med dig om att rensa upp bland kvallagen. Men att som första land nämna den talangfulla albanien på uppgång känns hårt. Isf är det bra mycket fler lag som skall ner till Div2. Säkerligen Norge samt Ungern isf.

Phenom sa...

Ditt kvalförslag låter toppen Jonas förutom på en punkt. Dra inte ner Albanien i den sörjan. De har utvecklats bra de senaste åren och de kryssade ju mot både Por, Sve och Dan i VM-kvalet. Om inte Albanien ska får vara med kan vi även stryka Finland, Skottland, Wales, Nordirland, Belgien med flera

Stefan sa...

Här är länk till artikeln du nämner:

http://cafe.se/helglasning-skitmatcher-ingen-vill-ha/

Unknown sa...

Albanien är ju inte alltför dåliga. Tog ju poäng av Sverige (och Portugal, men vet inte om det är någon större bedrift nuförtiden)i senaste VM-kvalet.

Frits sa...

Det är ändå skönt på något knasigt vis att vara den ende någonsin som blivit utvisad mot San Marino.

Det brukar liksom inte behövas, vilket ungefär ALLA jordens andra fotbollsspelare har koll på.

Anonym sa...

Jag kan verkligen inte se hur det där är rött. Tycker inte ens att det är gult. Det kändes som en ren sypatihandling från domarens sida.

/Sam

Unknown sa...

Kul att se att Olof Mellberg är inne och skriver under pseudonymen "Sam"...

Tomas sa...

Köper inte riktigt ditt resonemang med kvallagen, i synnerhet när du (som många här påpekat) drar ner ett talangfullt lag som Albanien. De har haft en väldigt uppåtgående utveckling och att de förlorar kvalchansen vore förödande för fotbollen där.

Och mind you - var det inte just Malta som Sverige hade så ohyggliga problem med häromsistens? 1-0 först i 80:e minuten eller något sånt där?

David sa...

Snälla sälj dig till Viasat så vi slipper de där jäkla tomtarna där! Wennström, vilket jävla skämt. Tror han är nån jävla kvällspress och ska skapa rubriker. T.ex. Är det kris i Liverpool nu? 1,5 matcher hade spelats. Allvarligt? Byt snälla och ta med dig Lasse och Jens. Dream Team!

David sa...

Snälla sälj dig till Viasat så vi slipper de där jäkla tomtarna där! Wennström, vilket jävla skämt. Tror han är nån jävla kvällspress och ska skapa rubriker. T.ex. Är det kris i Liverpool nu? 1,5 matcher hade spelats. Allvarligt? Byt snälla och ta med dig Lasse och Jens. Dream Team!