torsdag 19 augusti 2010

Fotodagbok från Spanien, del 2

Den här GPS:en är gjord av ett företag som heter MIO, och den är komplett värdelös. I Barcelona ville den att vi skulle köra ut i vattnet, på motorvägen mellan Zaragoza och San Sebastian tyckte den plötsligt att vi genast skulle göra en U-sväng (men det skulle vi inte alls), o.s.v. Vi hatar den.

Det är något med kameramän och vybilder. De gillar dem. Här tog vi oss upp på en kulle med 40 kg packning bara för att foto-Jocke (som heter "Joaquin del fotografía" här) skulle få filma lite vyer. Den bilden kommer väl att ligga i MAX tre sekunder i reportaget...

Här står jag och ser ut som en återfallsförbrytare framför ett ställe som heter Arzak. Det är en restaurang som har tre stjärnor i Guide Michelin, och där åt vi igår den godaste mat jag någonsin har ätit. Sex målgivande passningar av fem möjliga (Hysénklass, som en del skulle säga. Han ringde förresten i förrgår, men det är en annan historia.)

Det var avsmakningsmeny som gällde, och därmed en jäkla massa olika rätter. Vi hade faktiskt extremt dålig koll på vad det var vi åt. Man fick dock med sig menyn hem. Har bloggen någon läsare som kan baskiska? Översätt gärna, i såna fall...

4 kommentarer:

henke sa...

Haha!
Övergången till La liga kanske inte blev så jävla dum, trots allt? =)

Även fast jag är totalt ovetandes om vad det står på menyn så ser det ju trots allt godare ut än fish'n'chips på nån rökig, mobilkiosk, i utkanten av Essex. Typ.

Primo sa...

Tycker det ser ut som castellano (alltså, spanska) i menyn, och inte baskiska. Kan dock inte utläsa mycket av detaljerna.

Andreas G. sa...

Det är spanska – inte baskiska;) Orkar inte översätta allt dock..

Det ska bli fantastisk att äntligen få seriös bevakning av La Liga! Skräckminnena från TV4 gäckar en fortfarande om nätterna.

Anonym sa...

Det står bl.a. Krispigt ris med möggel, låter inte gott iaf :) hihi