tisdag 16 mars 2010

Statistikfrossa

Nu var det ett tag sen jag serverade er ett gäng helt osammanhängande statistiska poänger, men här får ni den hungern stillad med råge:

* På sina sex senaste Champions League-matcher på Stamford Bridge har Didier Drogba gjort sex mål.

* Wayne Rooney har nickat in fem ligamål, det är han i delad "nickmålsskytteligaledning" med. Den andre som nickat in fem baljor i Premier League den här säsongen är Sunderlands Kenwyne Jones. Flest nickmål under en säsong under 2000-talet är Roque Santa Cruz åtta från 2007-08.

* Apropå Wayne Rooney så har samtliga hans 25 ligamål den här säsongen kommit från avslut innanför straffområdet.

* Apropå Rooney igen så är han den förste engelsman att nå 25 ligamål sen Kevin Phillips klarade av det för tio säsonger sen.

* Vilken målvakt har hållit flest nollor i Premier League den här säsongen? Van Der Sar? Cech? Nope - svaret är Brad Friedel i Aston Villa. Han har hållit tätt i tolv ligamatcher.

Sen hittade jag en intressant statistik på Martin Tylers sida på Skysports.com, som gäller antalet varningar och frisparkar som lagen har fått "med" sig under säsongen. Så här ser fördelningen ut just nu:

ANTAL VARNINGAR FÖR MOTSTÅNDARNA TILL...
1. Man City (64)
2. Arsenal (60)
3. Tottenham och Wigan (57)
5. West Ham (56)
6. Liverpool (55)
7. Man Utd och Hull (53)
9. Sunderland (50)
10. Everton (46)
11. Blackburn (45)
12. Birmingham (44)
13. Stoke (43)
14. Burnley (41)
15. Chelsea (39)
16. Aston Villa (38)
17. Portsmouth och Bolton (36)
19. Fulham (35)
20. Wolverhampton (33)

Manchester City och Arsenal är alltså de två lag som de andra lagen spelar fulast mot. Wolverhampton och Fulham behöver man uppenbarligen inte ta i med hårdhandskarna emot på samma sätt.

Något förvånande är att Wigan ligger så högt och att Aston Villa ligger så lågt.

1 kommentar:

Dennis sa...

Jonas: Har du för jämförelsens skull en liknande tabell för bollinnehav? Lag som knappt har bollen behöver man ju inte vara oschyssta mot, och tvärtom med de lag som ruvar på bollen mest hela tiden.