torsdag 25 mars 2010

Redan fel i tipset

Gårdagens matcher spräckte min chans till att ha 100% rätt på sluttabellen jag presenterade i det förra inlägget. Så var det nog för exakt 100% av er andra också. Det är ju trots allt bara ett tips, inte ett facit. Kul att så många velat vara med, hur som helst - jag drar slutsatsen att Manchester Utd är guldfavoriter, samt att Hull och Burnley gör Pompey sällskap ner till The Championship.

Tre saker kan noteras från gårdagen:

* Chelsea hade tur som klarade sig utan ett enda rött kort i matchen mot Portsmouth. Malouda var brysk mot Rocha och Sturridges armbågsrörelse var rätt så "onaturlig" när han prickade Tommy Smiths näsa (även om Sturridge springer på ett rätt onaturligt sätt hela tiden, fasen vad han flaxar med armarna). De hade nog vunnit ändå.

* Blackburn är inte alls dumma på hemmaplan. Tänk att Sam Allardyce kan få ihop såna svårspelade tråkgäng hela tiden. Bra jobbat!

* Man City svinbra hemma, Everton halvknackiga borta. Självklart vann Everton då mötet på City of Manchester Stadium med 2-0. Mikel Arteta är en fruktansvärt bra spelare, och Carlos Tevez verkar vara en skugga av den man han var för ett par månader sen.

Mark Hughes hade 29 poäng efter 17 omgångar innan han fick sparken, ett poängsnitt på 1,71/match.

Roberto Mancini har tagit 24 poäng på 13 omgångar, ett snitt på 1,85. Det är aningen bättre, och bevisar en gång för alla att det är bättre att vinna och förlora varannan match än att bara kryssa hela tiden. Men det var väl ganska matematiskt självklart, å andra sidan.

Mancini har förlorat tre av de 13 ligamatcher han har haft hand om laget, att jämföra med Hughes två förluster på 17 ligamatcher. Hughes kryssade dock hela åtta gånger, medan Mancini bara kryssat tre. Vinster? Hughes sju, Mancini sju.

Kontentan är att inget av poängsnitten räcker för att vinna ligan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Malouda skulle ha minst ett rött kort varje match. En mycket ful spelare, en av de som jag har allra svårast för.

Unknown sa...

Någon som vet hur det blir om ett engelskt lag vinner CL, räcker en femteplats i PL för CL-spel nästa säsong då?

Anonym sa...

Skugga av sitt två månader gamla jag vet jag inte angånde Tevez.

Jag håller själv på Arsenal så har väl inte följt alla City matcher de sista månaderna men han gjorde mål mot Fulham i helgen, gjorde en lysande insats mot Chelsea för några veckor sen och var ju faktiskt den City-spelare som fick bäst betyg av många tidningar igår.

Tycker detta är Tevez bästa säsong i PL tillsammans med våren 07 då han räddade kvar West Ham, och så bra som han var runt nyår är väl svårt att vara hela tiden.;)

Erik Nilsson sa...

Jonas du skrev häromveckan om att Liverpool skulle få fula tröjor nästa år. Ville bara informera dig om att de tröjorna stämmer inte. Detta är de tröjor som gäller nästa år mest troligt http://www.caughtoffside.com/2010/01/06/liverpool-shirts-for-201011-revealed-they-look-pretty-nice-actually/

http://www.empireofthekop.com/anfield/wp-content/uploads/2010/03/2wbsr9l.jpg

Sen om de här tröjorna är snygga kanske inte är säkert men gillar bortatröjan även om reklamen är ful. Fast snyggare än de tröjorna du länkade :)

Unknown sa...

Öh, såg du öht City - Everton? Tevez var utan tvekan Citys bästa spelare och hans storform håller i sig.

Viktor sa...

Visst ger det ett bättre poängsnitt, men man får inte glömma att laget man möter också tappar två poäng! Givetvis förlorar man hellre mot lag som inte är i ens poängklass ex.mot 1-3 eller 15-20 om man som city är ute efter en CL plats....

Hasse Backe sa...

En fråga till dig Jonas.

Om man slutar på femte plats i Premier League den här säsongen, får man då chansen att kvala in till Champions League? Så har det väl aldrig varit förut och i ett sådant scenario skulle det väl inte vara hela världen att sluta femma, eftersom man (som PL-lag) bör gå genom ett kval med framgång.

Hur ligger det till egentligen? Din tabell nedan ser lurig ut och jag tror att ni nämnde något om detta i det sista Rule Britannia-programmet