tisdag 9 mars 2010

New balls, please

Eftersom planeten Mars kallas "den röda planeten" är det synnerligen passande att Nike presenterat den nya Premier League-bollen nu i månaden mars. Bollen är nämligen röd.

Jag har inte bestämt mig för vad jag tycker än. Å ena sidan är den ganska så snygg, å andra sidan så SKA en boll vara vit och svart enligt min nästan oomkullrunkeliga fotbollskonservatism.

Here you go:

20 kommentarer:

Perre sa...

Jonas
Jag gillar bollen. Den är ju snygg!
Dessutom - det lär väl dröja innan vi får se målkameror i ligan och den här "trasan" syns ju mycket bättre också.

Annika sa...

Alldeles Manchester United-röd är den. Det blir nog bra! :)

Riz sa...

Jag tycker att den är snygg.
Jonas.Jag har en fråga till dig som jag har tänkt på länge.När spelare säger att de har fått många mail från supportrarna så tänker jag alltid på om det är verkligen möjligt att skicka mail till spelare eller tränare.

Vet du hur man gör det?

Riz sa...

Jag undrar också varför jag måste registrera mig på nytt varje gång jag vill skicka en kommentar?och dessutom med samma namn och e-post.adress.

Erik sa...

Den där bollen är väl bara tillfällig?
Det är nikes "red laces"-kampanj

Per Ekeberg sa...

Vad är egentligen oomkullrunkeliga för ett ord???

Jonas Dahlquist sa...

Per Ekberg - Det är ett mycket bra ord. Lite svårt, kanske, men bra.

Riz - jag har inte spelarnas E-mailadresser, men de går säkert att luska ut på något sätt. Vad gäller inloggningen vid kommentarer så är det knappast något som jag kan göra något åt. Det funkar så via blogger, antar jag.

Erik - ja, men den är ändå ny.

Henrik sa...

Det jag aldrig har förstått är alla personer som säger "jag är tradionell av mig. Bollen ska vara vit och svart. Man ska spela 4-4-2. Backlinjen ska dessa nummer, mittfältarna dessa nummer och anfallarna dessa nummer." osv osv

Men bollen var ju inte vit och svart från början utan den kom väl typ på 70-talet. Innan dess så var den typ brun och i nått material som gjorde det omöjligt att nicka den utan att få hjärnskakning.
4-4-2 är ju oxå ett relativ nytt spelsätt. Back in the days så spelade man tex 2-3-5.
Nummer på tröjan fanns inte heller inom fotbollen första år utan introducerades först 1939.

Jonas Dahlquist sa...

Henrik - i såna fall kan man inte kalla sig "traditionell" vad gäller någonting, eftersom inget har funnits för evigt...

Örjan sa...

Bollen kommer att se rosa ut från avstånd, men annars helt okey.

Alexander sa...

1-0 till jonas Dahlqvist!

Riz sa...

Hej jonas
Jag vill inte att du ska få fram spekarnas e-mail adresser,men det var bara en allmän fråga om man vill hitta en sådan mail-adress var skall man leta ,brukar det finnas på deras personliga homepage?Jag tänkte på det här nu när Ramsey blev skadad och Pulis sa att Showcross fick massor av mail även av arsenalsupportrar.

Anonym sa...

Jag håller med om att man inte ska utveckla och förnya saker inom fotollen bara för sakens skull, men att säga nej till målkameror och andra hjälpmedel bara av princip känns ju rent ut sagt korkat.

Eller ännu värre, de som vill ha kvar alla dessa tveksamma domslut bara för att de är kul att prata om det efteråt! Ska man skratta eller gråta åt det argumentet?

Det kan vara ganska underhållande att läsa morgontidningen också med alla hämskheter som sker i samhället men det betyder ju inte att man bara ska aceptera det och låta de kriminella hålla på för att det är intressant att läsa om det....

Henrik sa...

Det var precis det som jag menade.
Men det jag "stör" mig på är just det att folk får det att låta att så här ska det alltid vara för så här har det alltid varit, men så är ju inte fallet.
Sen så är ju inte alla förändringar till det bättre. Men om människan inte hade förändrat sig och sina uppfattningar genom åren så hade vi nog haft fullt upp att jaga mat med spjut istället för att spela fotboll :)

Oskar sa...

Den är åtminstone till stor del vit, vilket måste ses som en framgång. 00-talet var ju annars ett mörkt sekel beträffande fotbollar, med VM-bollen 2002 som absolut lågvattenmärke.

Svartvit Adidas telstar i all ära, men du måste väl ändå vara svag för Mitre-bollarna (med det karaktäristiska v:et på) som användes på 90-talet? Det är åtminstone jag.

Unknown sa...

Har en samma mamma, Jonas men vart ska jag skicka den? Hittar ingen aress på bloggen.

Anonym sa...

Nja, snygg är den väl knappast och vilken fesmesig röd nyans.

Simon sa...

ända sedan du började sända din serie har jag väntat på att se inslaget du skulle ha / haft med Billy Wingrove och med bara 2 avsnitt kvar undrar jag hur det blir med det ? en grym lirare i vilket fall som helst.

Niklas sa...

Vad har bollen för namn?

Hossein sa...

Hellre en röd boll än vita (och gula och silverfärgade) fotbollsdojor som introducerades för drygt 10 år sen och som får spelare att se ut som storfotade clowner på plan. Kul att den trenden iaf har vänt med alltfler stjärnor som återgått till svarta.