torsdag 18 mars 2010

Konstigt jobb

Ni som tror att jag har ett ovanligt jobb ska även skicka en tanke till foto-Jocke, som ju har varit med på 99% av alla reportage som jag har gjort, plus att han kuskat landet runt med Arne Hegerfors för "Arnes resa" i hockeysändningarna, stått på isen och filmat svenskar direkt efter ett knippe Stanley Cup-finaler, med mera, med mera.

Någon gång ska jag be honom att ranka sina tio konstigaste uppdrag, det kan nog bli en rolig läsning. Heldag hemma hos Börje Salming kan nog komma med.

Ännu en dag på jobbet.

Fotograferna är förresten de osjungna hjältarna i TV-branschen - tänk bara på dokumentärer om t.ex bergsklättring, där man ska fascineras över hur avancerat det är. Killen som filmar gör ju exakt samma sak som klättrarna, fast med en 15-kilos kamera på axeln. Ännu värre är det med den nu avlidne krokodiljägaren Steve Irwins filmer. Okej för att han gick fram till de livsfarliga djuren och drog och slet i dem, men hur jävla kul kan det ha varit att stå en meter bredvid och försöka koncentrera sig på skärpa och fokus?

2 kommentarer:

Anonym sa...

respect!

Alexander sa...

Inte helt hundra på att bergsklättringsdokumentärer fungerar så, lär väl vara helikopter.. Annars hade det självklart varit tusen gånger häftigare med dokumentärer om dom.