fredag 22 januari 2010

Mot sydliga breddgrader...

...åtminstone med svenska mått mätt - jag ska nämligen köra till Blekinge ikväll med familjen för att hälsa på svärföräldrarda. När det gäller kommunikationer känns Blekinge som ett svart hål på Sverigekartan, jag brukar kalla det för "Sveriges Albanien" - men det uppskattar inte min bättre hälft så mycket...

Hur som helst, innan jag går och förser hyrbilen med enorma mängder vägproviant och barn-DVD:er tänkte jag ge er ett par statistiska poänger, så att ni kan känna er väl förberedda inför helgen och den kommande veckan.

* Sedan millenieskiftet är Hull det lag som har fått flest straffar (två) mot Manchester Utd i ligan, detta trots att de bara har mötts tre gånger! Skumt.

* Arsenal är nu uppe i 59 gjorda ligamål efter 22 matcher. Förra säsongen gjorde mästarna Manchester Utd 68 mål på 38 matcher.

* Apropå Arsenal så har Cesc Fabregas stått för elva direkt målgivande passningar hittills i Premier League, mer än vad någon annan klarade av på hela förra säsongen. Inte konstigt att han leder omröstningen strax till höger om det här inlägget.

* Ryan Giggs gjorde mål mot Manchester City i veckan, och han har därmed spelat i inte mindre än 31 Manchesterderbyn under sin karriär. Totalt har det spelats 153 stycken, och Giggs har alltså varit med i 20,3% av alla derbyn i staden någonsin!

Sen kan jag också meddela att radarparet Bloggförfattaren/Foto-Jocke bokat en reportageresa till England i februari. Vi ska besöka Swindon, Bristol, Cardiff och London, plus eventuellt något mer ställe. Är ruskigt laddad för detta redan!! Tyvärr tror jag inte att vi tajmar in några fotbollsmatcher den här gången, så Groundhoppersiffran höjs inte - men bara att få uppleva downtown Cardiff en onsdag i februari är givetvis värt hela resan.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Fabregas är bäst i världen tycker jag. Och Arsenal kommer vinna CL och PL iår, så bra är dom!!

Unknown sa...

Tappa inte bort bilnycklarna nu Jonas så du måste hyra in öns biltjyv denna gången!

nike sa...

Asså, Jonas jag tycker Fabregas är lite underskattad. Han gör verkligen Arsenal! Vad tycker du ?

niklas sa...

Fabregas är lätt bäst i världen, han kommer föra sitt Arsenal mot CL-titeln och PL-titeln! Arsenal i the best! Arsenal 4 ever!! FABREGAS! ARSENAL!

Anonym sa...

Det här ingen vanlig fredag. Inget Rule Britannia kl 19 :( Hoppas på ett avsnitt nästa vecka.

hedlund sa...

Fabregas bäst i världen? Inte direkt... Platsar killen ens i spanska landslaget?

gooner sa...

Snart dags att ta upp att Arsenal aldrig får straff Jonte?

Anonym sa...

Om jag vore homosexuell så skulle jag gifta mig med Fabregas. Fantastisk lirare, bära ett topplag på sina axlar som 22-åring.

Måtte han aldrig lämna!

hedlund sa...

Rule Britannia?

Ingen ordning alls?

Anonym sa...

Är nog bara en tidsfråga innan Fabregas lämnar Arsenal, även han borde tröttna på att aldrig vinna något. Arsenal har inte dom kvalitetsspelare andra storklubbar besitter, visst dom kan utmana om en topp 4 plats i ligan men mycket mer blir de inte.

Fabregas till barca 2011!

Anonym sa...

för det första så platsar visst fabregas i spanska landslaget. han kanske inte gjorde det för två år sedan men nu gör han definitivt det. ni som skriver att han inte är så bra ni måsta vara blinda lr bara väldigt okunniga vad gäller fotboll, om så är fallet så förlåter jag er. statistik ljuger aldrig. fabregas är just nu outstanding i england vad gäller mittfältarna. javisst lampard gerrard är världsklass spelare men denna säsongen så är fabregas en klass bättre. kan förstå att många röstar på gerrard han har ju varit så jävla dominant denna säsongen. haha jävla skämt att ens lägga en röst på honom. han va bra förra säsongen men denna säsongen så har han inte varit bra mer än i ett par enstaka matcher. inse sanningen o sluta ljug för er själva... fabregas är kungen

hedlund sa...

HA! Vi får väl se om Fabregas tar en ordinarie plats i VM. Hur formerar Spanien laget då?

Anonym sa...

hade varit roligt och låta fotbollssverige få svara på frågan om vilket lag i premier league som har dommarna med sig mest...för min del så e svaret ganska enkelt...men som sagt...det hade varit roligt med ett svar från lite fler...
på frågan om bästa spelare för tillfället får det bli fabregas...han e även den spelare som lyfter sina medspelare mest...

Mats Svensson. sa...

Du som har tillgång till Optastatistiken, kan inte du kolla vilka som är bäst och sämst på hörnor?
United måste procentuellt sett ligga oerhört ruttet till - känns som vi fått ett par hundra hörnor och typ gjort ett mål den här säsongen.

Johan sa...

Fabregas är JUST NU världens bästa. Däremot har kanske Messi eller Ronaldo en högre högstanivå. Vem vet, jag tror inte Messi skulle vara lika bra i PL. Och anledningen till att Fabregas inte spelat i landslaget är ju för att Xavi har hans position, och det är inte lätt att peta honom bara sådär. Samma sak som i svenska landslaget med Henrik Larsson eller kanske Freddie. Även att det finns yngre och bättre så är det svårt att peta dem!

Robin sa...

Rooney dunkar in 4 mål mot, vad i och för sig är ett skitlag, Hull.

Hur man än ser på det är Rooney en väldigt viktig spelare för United, liksom Drogba är för Chelsea.

Många storklubbar, inte bara i England, har/haft afrikanska nyckelspelare, men har United det?

Kan inte komma ihåg sista gången United hade en afrikansk spelare? Är det avsiktligt från Ferguson att inte värva afrikanska spelare för att han vet att han måste skicka iväg dom på ett längre landslags uppdrag mitt under högsäsongen?

Valdemar sa...

Jag tycker Fàbregas är fabulös, men påståendet "statistik ljuger aldrig" är ju minst sagt tvivelaktigt.

johan sa...

Hur gammal är Giggs egentligen? Han måste ju ha fötts nån gång under den industriella revolutionen för att kunna ha spelat en femtedel av alla derbymatcher.

Unknown sa...

Måste ju bli ett slut på torkandet med handdukar vid inkast! Tar 15-20 sekunder för Delap att bli klar för inkast och har kastat över 10 inkast i första halvlek mot Arsenal. Är som att titta på amerikansk fotboll, måste vara rekord i boll ur spel på en halvlek.

Diljen sa...

Det fascinerar mig att Rooney lyckas så bra med att fylla tomrummet efter Ronaldo. Han har antagit sig en hel del av hans sysslor och den man ännu en gång skall imponeras av är Sir Alex Ferguson. En annorlunda rollfördelning och helt plötsligt tog Rooney ett steg till i sin karriär. Lätt topp 3-spelare i världen just nu.

Mats Svensson. sa...

Robin: Djemba-Djemba var faktiskt inte superlänge sedan. Han är kameruan.
Och så har vi haft trotjänaren Quinny Fortune.

Robin sa...

Mats; Jo det är sant, men Djemba Djemba gjorde 20 matcher på två säsonger, och Fortune drygt 70 matcher på 6 säsonger, knappast två av de mest framträdande spelarna i United tröjan.

Står fortfarande fast vid att United alltid valt att avstå från att köpa afrikanska nyckelspelare.

Anonym sa...

Angående att det skulle vara taktik från ferguson att ej värva afrikanska spelare så var han ju med länge länge i budgivningen på Essien, men chelsea var ju nyrika. Samt att John Obi Mikel faktiskt var United spelare en dag(?) och Chelsea köpte honom från United.

Dessutom anlände ju Mame Biram Diouf (Senegal) för bara några veckor sedan! Manucho var också afrikansk.

Mikael sa...

Blekinge sydliga breddgrader??????
du menar nordliga vaaa???????
.....och östliga längdgrader!?!