måndag 18 januari 2010

Måndag i min smak

Efter ett kort möte hos produktionsbolaget OTW (som gör våra sändningar på Canal+) imorse så var det rast och vila för min del idag, och den ledigheten firade jag naturligtvis med att sätta mig i en TV-studio och prata fotboll. Resultatet syns i Fan-TV senare ikväll i alltid trevliga EuroTalk. Jag, Let's Dance-Marcus och Offsides Henrik Ystén satt mest och terroriserade stackars Christoffer Kviborg programmet igenom - men det är inte för att vi ogillar honom på något sätt, han råkar bara vara väldigt tacksam att reta...

Kviborg hade det riktigt jobbigt med oss i panelen idag.

Helgens engelska fotboll bjöd på en hel del, och vi tar väl och tittar igenom vissa statistiska poänger:

* Cesc Fabregas blev målskytt igen för sitt Arsenal, vilket gör att han satt fyra mål på sina tre senaste ligaframträdanden. Det mest imponerande är att han bara spelat 160 av de 270 minuter som de tre matcherna har varat. Killens snitt är (för dessa matcher) mål var 40:e minut. Ganska bra, får man säga.

* Hulls målvakt Boaz Myhill var alldeles strålande mot Tottenham, och han växte verkligen ut till en mardröm för Spursspelarna. De sköt 30 skott mot mål utan att sätta ett enda, det kan jämföras med de 27 skott de avlossade hemma mot Wigan när det blev 9-1-seger.

* Positivt för Tottenham var dock att Heurelho Gomes höll nollan igen. Nu har de inte släppt in ett ligamål sen den 12:e december, då Kevin Doyle nätade för Wolverhampton i den tredje matchminuten. Sedan dess har de spelat 537 minuter i ligaspelet utan att släppa in mål, vilket är en toppnotering för den här säsongen.

* Jag vet att det var ett fullständigt obetydligt tröstmål, men Darren Bents sena reducering till 7-2 borta mot Chelsea innebär att Sunderlandanfallaren nu har gjort mål i samtliga de fem matcher som Sunderland har spelat mot lagen i "The Big Four" hittills under säsongen.

* Ytterligare problem för Liverpool efter Robert Huths sena kvittering i lördags, och nu har Liverpool spelat sex matcher i ligan utan Fernando Torres denna säsongen. De har bara vunnit en av dem.

Det var för övrigt osedvanligt skojigt att jobba med Lasse och Jens och övriga i produktionen i lördags. Ibland blir det bara så att alla känner sig på topp, och att det liksom "klickar" hela sändningen igenom. Jens analys av ljudkulissens stegring på Britannia är en av hans bästa någonsin.

Nu ska jag spackla lite här hemma, återkommer om det händer något viktigt.

6 kommentarer:

Hossein Nayebagha sa...

Jonas,

Det här fenomenet att TV3 i Sverige har fått cred för att ha tagit den italienska fotbollen är något som jag inte blir klok på, och nu i dagens program framförde du samma sak beroende på hur man ska tolka det. Du som ändå är liksom "down" med mediavärlden och så.

Det första alternativet till Tipsextra var ju inte Uno Kryss Due. Faktum är att TVÅ kanaler var före den satsningen och att det dröjde FYRA SÄSONGER innan TV3 fick över rättigheterna från SVT, som därinnan hade tagit över det från TV4 nån gång runt 1993... Troligen 1992/93. De italienska sändningarna, som i alla första säsongen inte hade någon studio, kallades nog bara "Italienska ligan" eller nåt, medan SVT körde med "Tutti in campo", där Jane Björk brukade hänga vid det som såg ut att vara nån italiensk förening och pratade med gubbar om den kommande matchen.

Särskilt i dessa dagar med all tjafs om "varumärke" är det sjukt märkligt att svenska fotbollsfans bara sådär har gett Viasat cred som pionjärer när det kommer till Serie A på TV i Sverige. Det är ju ändå inte såååå längesen. Drygt 15 år.

What gives?

Biscanbauer sa...

Alla känner sig på topp... Var det det därför Carlo Ancelotti presenterades som Guus Hiddink i början av programmet?

;)

Andreas sa...

Ja, det här var det roligaste avsnittet jag sett.
"Jag har inte herpes" :d

Siem sa...

Hej Jonas! Vill bara säga att du förgyller min vardag i mångfald. Din breda kunskap inom fotbollen och brittisk fotboll i allmänt är ju en fröjd att följa. Jag följer eurotalk ständigt och jämnt och jag måste erkänna att jag inte tyckte att du var den som gav mig erotiska drömmar för bara nått år sen men oj oj oj vad du har växt i mina ögon. Rule Britannia?? Vilken grej!!!! Fantastisk, absolutley brilliant! Från dagens program så stack du ut och nämnde nått som ingen annan fotbollsforum nästan gjort på en längre period, Jonas min vän, hur stort som helst att du nämnde Henok Goitom som tappert kommit tillbaka starkt efter en skada. Dina argument gällande Henok var klockrena. Anyway, jag älskar att följa dig och som sagt, du förgyller min fotbollsvardag, STORT tack.

Anonym sa...

Underbart Euro Talk!

Herpes kommentarerna och Millwall-toaletten var väldigt underhållande!

Anonym sa...

Underbar "TV" när Kviborg bryter ihop, helt fantastiskt!