fredag 8 januari 2010

The big freeze

Engelsmännen är för sköna - just nu marknadsför både Sky News och BBC väderförhållandena som "The Big Freeze", det är minusgrader och lite snö och ni ska ha klart för er att det inte finns ett enda dubbdäck i England.

Fulham - Portsmouth är definitivt uppskjuten, så det blir ingen PL-debut för 24-årige domaren Michael Oliver den här gången. Burnley - Stoke är också uppskjuten, säkert skönt för Owen Coyle så han slipper bli utbuad av de egna fansen. Liverpool har nu bett om att få skjuta upp sin match mot Tottenham på söndag, men inget officiellt beslut är taget (än). Det är ännu värre i The Championship, League One och League Two - där spelas det knappt en match. På Stryktipskupongen är det just nu SJU matcher som lottas, och det lär bli en eller två till.

Våra matcher i Premier League-lördag verkar dock klara sig. Hull-Chelsea och Arsenal-Everton ska vara okej att genomföra.

Mitt i allt detta kan det vara på sin plats att verkligen förstå varför de afrikanska spelarna vill åka iväg på de afrikanska mästerskapen. I Luanda (Angola) är det just nu 30 grader varmt och lite molnigt. Det låter fan så mycket bättre än -7 och snö i Manchester om ni frågar mig.

Här kommer lite skojig statistik, helt apropå ingenting:

* Boltons spelare har gjort 65% av lagets ligamål den här säsongen med sina vänsterfötter - och bara 8% har kommit på skott med högerfoten. Märkligt.

* Joe Hart har den högsta räddningsprocenten (78%) av de engelska målvakterna i Premier League. Capello är med all säkerhet medveten om detta.

* Apropå Capello så har hans favorit Emile Heskey hittills mäktat med 14 skott mot mål fram till nu. Som jämförelse kan man påpeka att Glen Johnson, högerbacken, har avlossat 16.

* Bobby Zamora är skadad och kommer att missa ett gäng matcher för Fulham. Detta är, enligt statistiken, mycket oroväckande för Roy Hodgson eftersom Zamora annars bara har missat åtta matcher sen mars 2008 - och Fulham har bara vunnit en av dem...

* Tvärtom är det för Joleon Lescott - han är väldigt överflödig i Man City, verkar det som. Utan honom har Man City nämligen vunnit 83% av sina matcher. Med honom på planen har de bara vunnit 31% av sina matcher...

* Om Patrick Vieira verkligen blir klar för Man City blir det ett intressant race mellan honom och Richard Dunne om titeln "Premier Leagues mest utvisade spelare någonsin". Just nu står Vieira, Dunne och Duncan Ferguson på åtta röda kort var. Chansen att 'Big Dunc' får ett till känns mycket liten. Jag sätter mina stålar på Vieira.

* Under 2009 tog Birmingham fler poäng i Premier League än både Portsmouth och Hull, trots att Birmingham bara spelade en höstsäsong medan Pompey och Hull hann med en vårsäsong och en höstsäsong.

* Det har har bara spelats nio 0-0-matcher i Premier League hittills. Blackburn har varit med i fyra av dem.

* Det enda laget som inte har gjort mål på straff i Premier League hittills den här säsongen är... Arsenal! De har bara fått en enda, och den brände Fabregas mot Stoke (Sörensen räddade). The Gunners har dock gjort flest mål totalt hittills. De har gjort 51 mål på 19 matcher (2,684 mål per match) jämfört med de närmast efterföljande Chelsea och Man Utd båda har mäktat med 45 mål på 20 matcher (2,250 mål per match).

* När Middlesbrough förlorade i FA-cupen mot Manchester City i lördags så var det ett tydligt omen. Middlesbrough har nämligen åkt ur mot laget som sedemera förlorat FA-cupfinalen de senaste fem säsongerna.

* På nyårsdagen 1910 hade Sunderland 23 poäng efter 20 matcher. Prick 100 år senare så hade de... 23 poäng efter 20 matcher. Traditionens makt är stor.

5 kommentarer:

Andreas sa...

Mindre kul om man som jag själv och brorsan landat i Liverpool för några timmar sen tillsammans med ett helt plan fullt av Liverpool-supportrar som kommit för att kolla på matchen.. Och mötas av den rubriken överallt samt på Sky Sports News..

Med tanke på att det är första gången jag (tänkt) gå på match på Anfield så vore ju antiklimaxet *ganska* stort... besvikelsen skulle inte känna några gränser...

Fagrell sa...

Underbart med statistik. Reagerade mest på Bolton och Joleon Lescott.. som du sa.. Märkligt.

Att sen sen Viera kommer få rött är väl bara tidsfråga.. han lär ju inte blivit snabbare de senaste åren= lite senare in i duellerna..

henke sa...

"I Luanda (Angola) är det just nu 30 grader varmt och lite molnigt. Det låter fan så mycket bättre än -7 och snö i Manchester om ni frågar mig."

Fast om man tar med rebeller med automatvapen i beräkningen så vette tusan om inte Manchester lockar mer...

Unknown sa...

"Mitt i allt detta kan det vara på sin plats att verkligen förstå varför de afrikanska spelarna vill åka iväg på de afrikanska mästerskapen"

Hmm, tror de flesta i Togos landslag ångrar sin resa vid det här laget....

Jonas Dahlquist sa...

Ja, det är trots allt bättre med snö än kulregn.