lördag 2 januari 2010

Årets... del III

Här kommer uppföljaren på del ett och del två om 2009. Som vanligt är det jobbigt för en uppföljare att leva upp till föregångarna, men jag gör ett försök. Den här gången handlar det om lite annan fotboll än den Allsvenska och Premier League plus annat smått och gott. Notera att de sakerna som nästan handlar om Allsvenskan egentligen handlar om Superettan eller kvalet till/från Superettan.

2009 års...

...mest oväntat spännande: Att följa U21-landslaget under sommaren, och inte minst upphämtningen i semifinalen mot England. Bra underhållning.

...farväl: Lars Lagerbäck kommer att saknas. Det var kanske inte alltid roligt att titta på, men det var ändå framgångsrikt med de berömda svenska måtten mätt. Erik Hamrén har ganska mycket att leva upp till.

...SMS: "Jaaaaa, Mattias Jonson 3-0 i förlängningen! Helt sjukt drag på läktaren!". Från min kompis Peter när jag satt på en bar i Thailand.

...idioter: De som sprang in på planen och jagade/attackerade Assyriskaspelare efter slutsignalen i ovan nämnda match.

...åskådare: Rami Shaaban. Har han gjort 30 matcher för Hammarby sen han skrev på i februari 2008? Svaret på den retoriska frågan är nej - 21 Allsvenska matcher har det blivit i Hammarbytröjan. Trots att han själv säkerligen hade velat att den siffran skulle vara 60 matcher så går det inte att komma ifrån att han är en gigantisk fiaskovärvning så här långt.

...glesbygd. Mjällby, följt av Åtvidaberg. Som stockholmare tycker jag förvisso även att IFK Göteborgs fina säsong kvalar in under den här kategorin...

...fotbollsblogg: Bank & Nivas på Sportbladet. Den enda jag verkligen följer.

...irländska hatobjekt: Martin Hansson. Synd om Martin, som alltid är trevlig och vänlig och vanligtvis en mycket bra domare - men jäklar vad han, och hans assisterande, gjorde bort sig där.

...mest oförtjänta VM-lag: Nya Zeeland, följt av Nordkorea. Enbart kul som Paninistickers. Jag saknar förresten fortfarande Kanadas målvakt Tino Lettieri från Paninis VM-album 1986. Kan någon byta den mot sju stycken Rabah Madjer-bilder (ni vet, algeriern)?

3 kommentarer:

Tobbe sa...

Du borde börja följa denna blogg:
http://www.fotbollskanalen.se/england

En bra, innehållsrik och underhållande blogg om allt som har med engelsk fotboll att göra.

Det är den och din blogg som är de enda fotbollsbloggarna som jag följer regelbundet.

Enjoy :)

Anonym sa...

Om nu den grafiska bilden stämmer kunde väl inte någon av domarna se henrys fuskande så de blir väl lite svårt att döma bort målet då?

Btw, Rule Britannia kommer väl tillbaka nu på fredag? Väldigt bra program ni har fått ihop där.

mvh Anders

Anonym sa...

Enda anledningen till att N.K nu får spela VM är att FIFA och AFC gjorde bort sig totalt genom att ge dem och S.A en klar fördel då man spelade sista omgång 8 timmar efter att Iran - Sydkorea matchen hade spelats.
Då gick både N.K och S.A vidare genom oavgjort.