onsdag 16 december 2009

Birminghamflyt och flytt

Så här har mitt liv sett ut de senaste tre-fyra dagarna:


Förutom obligatoriskt ryggont och en oförklarligt svullen högerfot har flytten gått bra, och numera är jag alltså förortsbo. Ain't no love in the heart of the city, som vi säger här ute.

Lite statistiska poänger från gårdagens PL-matcher ska vi väl hinna med, tycker jag:

* Aston Villa har nu bortabesegrat Liverpool, Man Utd och Sunderland. De har dessutom spöat Chelsea hemma på Villa Park, och plötsligt ser de ut som en allvarlig utmanare till topplagen. Hur de kunnat förlora mot Wigan, West Ham och Blackburn känns konstigt.

* Att Emile Heskey gjorde mål mot Sunderland kan inte ha kommit som en skräll. Aston Villa är nämligen den femte(!) klubben han har gjort mål för mot Sunderland.

* Birmingham är Premier Leagues bästa lag sett till de åtta senaste matcherna! Det är inget annat än en skräll. Sex segrar och två oavgjorda är deras facit sen mitten av oktober. Den här säsongen har de hållit nollan i sju matcher - bara Chelsea är värre med nio.

* Sämsta laget de senaste åtta omgångarna är förresten Sunderland.

* Boltons Ivan Klasnic har nu gjort fyra mål på sina fyra senaste ligamatcher. Johan Elmander har gjort fyra mål på sina senaste 28 ligamatcher. Man kan inte säga att Gary Megson gör fel som petar Elmander, även om det känns trist.

* Mick McCarthy mönstrade b-laget mot Man Utd eftersom han ändå utgick från att hans Wolves skulle förlora matchen. Tråkigt? Ja. Cynisk? Ja. Fegt? Ja. Smart? Förmodligen.

Till sist en rolig länk från en helt annan liga, nämligen tyska Bundesliga, där Hannover verkligen gjorde allt för att förstöra sin egen dag. Tre självmål i en 5-3-förlust, och samtliga självmålen kommer från utanför straffområdet! Borussia Mönchengladbach tackade och tog emot.

7 kommentarer:

Biscanbauer sa...

Återkoppling: Var på Heaven 23 i måndags och provade räkmackan. Stor besvikelse. Kan istället rekommendera Fjällstugan i JKPG. De har ungefär ett halvt ton räkor på nybakt ciabatta. Besöket måste ske på våren/sommaren då man kan sitta ute och njuta av den fantastiska vätternutsikten.

CaptainFarrell sa...

United är väl knappast så oslagbara att man ger upp innan matchen har startat? Speciellt inte för ett lag som Wolves, som ändå spöade Tottenham borta. Dåligt gjort av Mick McCarthy, på det sättet skaffar man sig inte nåt rykte.

En liten rolig grej bara, Jonas:
Med tanke på hur extremt många spelare från olika nationalliteter i PL, är det inte svårt att lära sig alla nya namn?

Kommer ihåg när jag skickade in en fråga till "Fråga Jens" i studion, mitt namn Günther-Hanssen blev snarare Guter Hasen eller nåt liknande när Jonas uttalade det. Lite kul var det faktiskt :)

Adrian sa...

Hej Jonas!

Grymr bra blogg du har här, är verkligen imponerad!
Jag läste nyss att något företag vid namn Medge Consulting kommer ha alla rättigheter för PL från och med 2010/11 säsongen. Vad innebär detta för dig och framför allt framtiden för Canal+?
Kommer du att gå över till Medge och kommer C+ Sport läggas ned p g a Premier League kanske är Canal+ Sports säljpunkt?

Tack för mig.

Unknown sa...

Turf moor verkar vara en riktigt härligt arena, en arena du skulle kunna rekommendera Jonas?

Unknown sa...

Tack för bra kommenterat igår. Det är inte lätt att vara Arsenalsupporter i dessa dagar. De ser till att man får upp hoppet (Liverpool) och drar sedan hänsynlöst undan mattan under fötterna...

Anonym sa...

Tja Jonas,

Nu när Medge har köpt rättigheterna till PL, vad händer då?
Kommer C+ inte sända PL längre?
Vilka kommer sända det isf?

Primo sa...

Dessutom har du blivit nominerad till Sveriges bästa sportbloggare! Stort grattis! Däremot går min röst till Per Bjurman, även om det är oerhört jämnt mellan er två.