tisdag 17 november 2009

One hit wonders - sammanträffanden

Björn Runström och Bojan Djordjic är två spelare som har provat lyckan i den engelska högstaligan utan att riktigt lyckas, de delar bedriften att ha gjort ett enda litet inhopp i Premier League. Djordjic fick hoppa in i den 77:e minuten istället för Dennis Irwin i maj 2001, och Runström fick sina minuter när han ersatte Collins John i den 82:a minuten i september 2006. Lustigt nog så skedde båda dessa framträdandena borta mot Tottenham!

Har vi någon mer svensk som bara har gjort ett enda framträdande i Premier League? Kommer ni på någon? Jag har svaret här: Marino Rahmberg gjorde åtta minuter plus stopptid för Derby borta mot Leicester när de förlorade där med 4-2 i februari 1997. Han ersatte Christian Dailly. Den andre är Janne Eriksson, som lyckades med konststycket att spela hela matchen för Sunderland borta mot Aston Villa (förlust 1-0) samma månad och samma år som Rahmbergs framträdande. Eriksson blev dessutom varnad. Sen blev det inget mer för honom i den klubben.

En annan sak som dessa herrar har gemensamt är att alla har representerat en stockholmsklubb.

2 kommentarer:

Kriss sa...

Synd att det inte finns fler svenskar i PL, känns som många talanger glorifierar spanska- och italienskaligan och inte känns speciellt sugna på PL. Det är väl bara Seb som är ordinarie idag och ibland Elmander, plus några dussinlirare på bänkarna runt om. Känns som det gått bättre för de nordiska grannarna, är det att vi är inne i en talangsvacka?

Unknown sa...

Dom där ögonen skulle man ju inte vilja möta i en mörk gränd.