onsdag 7 oktober 2009

Stjärnans namne

När jag står i Premier League-lördagstudion har jag en dator bredvid mig, som ni med all säkerhet har noterat. Där har jag inboxen till mailadressen fotboll@canalplus.se uppe, plus resultatrapporteringen från Sporting Life. Jag trivs bättre med den än med t.ex Sky Sports liverapportering, även om Sky Sports är vansinnigt mycket snyggare.

Av gammal vana så kollar jag inte bara Premier League-matcherna, utan samtliga matcher som spelas från League Two och uppåt, och när det "plingade" till på datorn i lördags så dök det upp ett par bekanta namn - eller vad sägs om följande:

Exeters 3-1-mål mot Hartlepool gjordes av Dunne.
Gillinghams 1-1-mål i 4-1-förlusten borta mot Southampton gjordes av Rooney.
Crewes mål i 2-3-förlusten mot Rotherham gjordes av Schumacher och Zola.
Matchens enda mål mellan Lincoln och Aldershot gjordes av en viss Torres.

Vilka är dessa gubbar då? Jo, här kommer svaren:

James Dunne är en 20-årig mittfältare med sitt ursprung i Arsenal. Numera lagkamrat med Tottenhams unge (och utlånade) målvakt Oscar Jansson i Exeter. James Dunne är inte släkt med Richard Dunne.

Luke Rooney är en 18-årig mittfältare från södra London som spelat i Gillingham sen 2007, det här målet var hans andra för säsongen och i seniorkarriären. Hans första mål gjorde han förresten på den ovan nämnde Oscar Jansson när Gillingham slog Exeter med 3-0. Luke Rooney är inte släkt med Wayne Rooney.

Calvin Zola och Steven Schumacher återfinns båda i Crewe Alexandras trupp. Zola är en 25-årig kongolesisk anfallare och Schumacher är 25 år, engelsman och mittfältare. Calvin Zola har ett förflutet uppe i Newcastle, medan Steven Schumacher var med i Evertons juniorlag i ett par år. Calvin Zola är inte ett dugg släkt med Gianfranco Zola, och Steven Schumacher är lika lite släkt med den gamle tyske målvaktsidioten Harald "Toni" Schumacher.

Sergio Torres är en argentinsk mittfältare med italienskt pass som är utlånad från Peterborough till Lincoln. Tänk er det - att vara elitfotbollsspelare från Argentina och bli utlånad från Peterborough till Lincoln. Fy fan. Sergio Torres är inte alls släkt med Fernando Torres.

Har ni några andra sköna exempel? Finns det en Ronaldinho i Port Vale eller en Ribery i Dagenham & Redbridge?

4 kommentarer:

loontoon sa...

Michael d'agostino i Hereford, John Rooney (bror med Wayne enligt wikipedia) i Macclesfield, Ismael Yakubu i Barnet. Sen finns det även en Chris Beardsley i Stevenage och ett stycke Ashley Young i Bury. Hederspris till Kidderminister bör delas ut då de kan starta en match med en Costello på planen samt "domarduon" Riley & Bennett...

Andreas sa...

Om vi ska gå utanför fotbollsvärlden så har vi Michael Jordan som håller till i Eastbourne Borough (http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Jordan_%28footballer%29) och Thomas "Tom" Cruise som spelar i Arsenals reservlag.

Kerenskij sa...

finns en spelare i Brighton som har samma namn som en karaktär i Serien The wire.Jimmy Mcnulty

Robin Fredriksson sa...

Anthony Gerrard i Walsall, som faktiskt ÄR släkt med Steven Gerrard.