måndag 5 oktober 2009

Notts County-kollen

Ni minns väl att Sven-Göran Eriksson är någon sorts chef för väldens äldsta (fortfarande professionella) fotbollsklubb? Det var ju ett jäkla hallå om det inför säsongen. Ni minns väl också att de vann sin första ligamatch (mot Bradford) med 5-0 och att Lee Hughes gjorde hattrick? Men vet ni vad som har hänt med Notts County rent resultatmässigt sen dess? Nej, tänkte väl det.

De har förlorat tre bortamatcher mot, i tur och ordning; Chesterfield, Barnet och Morecambe. Tack vare dessa förluster ligger de "bara" sexa i tabellen, bakom bland annat Dagenham & Redbridge. Serieledarna heter Bournemouth, och de har 25 inspelade poäng efter elva omgångar. Notts County har 20 poäng efter lika många matcher.

- Môcke, môcke mediokert.

Det Notts County är bäst på i League Two är att göra mål - de har smällt in 27 stycken så här långt, klart flest av alla lag. Lee Hughes leder skytteligan med sina nio mål, varav tre har kommit på straff.

I förra matchen tappade de en 1-0-ledning till 1-1 borta mot mittengänget Cheltenham, och i nästa omgång ställs de mot nästjumbon Torquay Utd hemma på Meadow Lane.

Sol Campbell? Han dyker nog aldrig upp igen.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Torquay är väl om inte jag minns fel nykomlingar då dom spelade i conference förra året. Såg dom live mot Oxford förra året och jag kan inte direkt säga att jag var imponerad, även fast dom tog en komfortabel seger mot ett Oxford United som var helt under isen. Så där borde Notts Co ha en bra chans på 3p.

Anonym sa...

Bournemouth är väl längre ner än normalt i seriesystemet? Kanske just därför dom leder serien nu...