torsdag 15 oktober 2009

Det engelska anfallet

Förra veckan hade jag "Vem bör spela på topp med Wayne Rooney i det engelska landslaget?" som webbfråga. Här ska ni nu få det rätta svaret, som hämtats från Martin Tylers kolumn på skysports.com:

Peter Crouch: 16 mål på 34 matcher = 2,13 matcher per mål
Michael Owen: 40 mål på 89 games = 2,23 matcher per mål
Wayne Rooney: 25 goals in 56 games = 2,24 matcher per mål
Jermain Defoe: 11 goals in 37 games = 3,36 matcher per mål
Emile Heskey: 7 goals in 57 games = 8,14 matcher per mål

Crouch har alltså bäst målsnitt, strax före gamle Michael Owen. Rooney är bara trea i statistiken - men får anses given i startelvan trots detta.

Min engelska startelva i VM ser just nu ut så här, förresten:

David James
--
Glen Johnson
John Terry
Rio Ferdinand
Ashley Cole
--
Aaron Lennon
Frank Lampard
Gareth Barry
Steven Gerrard
--
Wayne Rooney
Peter Crouch

Låter som ett semifinallag i sämsta fall.

6 kommentarer:

Valdemar sa...

Har inte sett Englands kvalmatcher. Hur formerar Capello sitt mittfält egentligen? Gerrard känns ju inte som någon naturlig vänsterytter precis.

StevieG sa...

Valdermar// Nej men han spelar oftast yttermittfältare och då spelar med barry och lampard i mitten så som dahlqvist hat skrivit på sin blogg. och måste bara säga att lennon har gjort bra ifrån sig och nu förtjänat platsen i startelvan. tycker dock att england borde spela 4-5-1 med Gerrard som offensiv/släpande anfallare bakom rooney. så barry,lampard och gerrard får plats i mitten. vad tycks om det? det har snackats så mycket vem som ska spela brevid rooney..

Unknown sa...

Håller med dig StevieG när man har så många bra mittfältare som England har så tycker jag man borde man spela med 5st kolla bara på:
Gerrard
Lampard
Barry
Milner
Lennon
Wright-Phillips
Young
Walcott
Med flera

bergkamp10 sa...

Gabriel Agbonlahor borde enligt mig spela bredvid Rooney

Unknown sa...

Om dom ska spela 4-4-2 så håller jag med om att Agbonlahor ska spela med Rooney

StevieG sa...

Jo det är sant om det med agbonlahor. vi alla håller nog med varann om att han borde spela brevid rooney. men som andreas här säger, vi har riktigt många bra mittfältare och england borde uttnyttja det riktigt mycket, och kanske hittar dom ett riktigt bra eget spel dom kan köra med.då blir det vm vinst för england 2010