söndag 16 augusti 2009

Maraton-TV

Igår så kom jag till Canal+ sändningslokaler vid 9.00, sen var det jobb och fotboll för hela slanten innan jag kunde gå hem igen 21.00. Då var jag mer än lovligt trött, men det var samtidigt väldigt kul.

Sändningen i sig var väl lite trevande och ringrostig i början, inte minst för min egen del, men efter 1:a halvlek på Chelsea-Hull så kom vi igång, och mot slutet blev det riktigt bra. Jag är särskilt nöjd med att vi hittade bilder på hur Marouane Fellainis hår helt bevisligen påverkar hans spel. När han försökte springa ikapp Cesc Fabregas så formades håret till en enorm fallskärm som drog belgarens överkropp bakåt. Det såg bisarrt roligt ut! Cesc Fabregas var för övrigt helt fantastisk i matchen mot Everton, liksom Robin van Persie. Everton? De var bara kass.

Många mailade in och klagade på att jag inte alls trodde på Arsenal den här säsongen, och efter matchen på Goodison är det lätt att säga att jag har fel - men det är 37 matcher kvar, och jag håller fast vid att de max kommer fyra.

Övriga rubriker:

* Man City såg inte alls bra ut i spelet, men vann ändå mot Blackburn, och det är ju en styrka i sig. Adebayor sprang för övrigt mer i den här matchen än vad han gjorde på hela förra säsongen i Arsenal.

* Didier Drogba gav Carlo Ancelotti en bra start i Chelsea, men det satt hårt åt. Trots 25 avslut mot mål för Chelsea kunde det ha slutat 1-1, men nu har de ju en italiensk tränare - och då kommer givetvis segermålet under en kraftigt tilltagen stopptid...

* Wigans seger borta mot Aston Villa var riktigt imponerande, men jag är en av många som har höjt en liten varningsflagg för att Wigan kommer att gå bra den här säsongen. Roberto Martinez är en intressant manager, och det blir grymt kul med Wigan - Manchester Utd i nästa Premier League-lördag.

* Sunderland är ett annat lag som ser mer intressanta ut den här säsongen jämfört med den senaste. Kolla bara vilka som spelade på de fyra mittfältsplatserna och de två anfallsplatserna i segermatchen mot Bolton igår: Lorik Cana, Steed Malbranque, Lee Cattermole, Kieran Richardsson, Kenwyne Jones och Darren Bent. En hel del kvalitet där, faktiskt!

* Fulham var inte bra på bortaplan förra säsongen, men inledde direkt med vinst borta mot Portsmouth. Bobby Zamoras mål var 99,9% tur, men de räknas ju de också. Portsmouth känns mer och mer som en nedflyttningskandidat.

* Frispark och nick i mål. Inkast och självmål. Det var medicinen för Stoke igår, precis som vanligt. Burnley såg inte ut som ett Premier League-lag över huvud taget, men bättre lag än så har gått på pumpen på Britannia Stadium. Stoke är så enformiga och enkla i sitt spel att de nästan blir intressanta.

* West Ham vann med problem borta mot Wolves, det kunde lätt ha stått 1-1 eller 2-1 i början av 2:a halvlek. West Ham verkar dock ha en stor tro på vad Gianfranco Zola vill göra med laget, så de blir farliga för vilket lag som helst den här säsongen.

11 kommentarer:

gooner sa...

Som vanligt var det kvalitet rakt igenom men man blev lite pissed när ni snackade Citeh i pausen mellan Arsenal och Everton. For fucks sake. Folk retade sig även på att ni inte kunde ha en riktig kommentator till den matchen. Arne är ju en trevlig prick och han var en bra fotbollskommentator back in the days men nu skall han hålla sig till hockey.

gooner sa...

Saxat från Guardian:
"ESPN can't be as good as Canal+ showing the game here in Sweden," reports Katy Gowland. "Delightful pundits, who not only wear very smart suits indeed, but also don't say 'literally' all the time, AND are more attractive than Jamie Redknapp. I wish I could take the Swedish coverage back home with me..."

Jack71 sa...

Roligt att ni är tillbaka Jonas MEN Varför körde ni ingen Supersöndag med studio igår??

Känns väldigt märkligt när det är första helgen med PL-start och alla vi supportrar är heltaggade och så får man inte ens paussnack på Liverpool-Tottenham med mera...

bLyGE_kEntA sa...

Vad som är än mer genant är att United alltid nedprioriteras trots att man ska ha fokus på mästarna. Minns ifjol också att det alltid var Chelsea, Arsenal och Liverpool på sport1. Hur kan man få Liverpool-Stoke till en mer intressant match än Burnley-United, nykomlingen i sin hemmapremiär som inte varit upp på 33 år mot de regerande mästarna? Istället ska vi se ett trött Liverpool mot om möjligt ett ännu tröttare Stoke som hela världen är less på.

Kriss sa...

Dom visar Bur-Man på C+sport2 på onsdag.

bLyGE_kEntA sa...

Jaha? Ser inte vad det har med saken att göra, och jag har inte canal+ sport2.

Bellman sa...

Hur kan du ha canal+sport 1, men inte canal+sport 2? Standard är ju att få alla kanalerna när man köper sportpaketet.

Unknown sa...

Bellman:
Kör man Boxer får man Sport1 och Sport We(ekend)

Sport We skall vara någon av de andra C+ kanalerna under veckan och Sport 2 under helgerna. Det är inte ens möjligt att få fler kanaler så länge man kör Boxer.

Jonas Dahlquist sa...

...och helt otippat vill Liverpoolsupportrarna se mer Liverpool och Man Utd-supportrarna vill se mer Man Utd.

Köper man Boxer så får man inte alla C+kanaler, vill man ha tillgång till allt får man köpa Canal Digital eller någon distributör som erbjuder allt. Så enkelt är det.

Jag håller hur som helst Liverpool-Stoke före Burnley-Man Utd, men där har väl alla olika åsikter.

bLyGE_kEntA sa...

Men ni ska väl prioritera mästarna, är det inte sagt så? Nej ingen lust med sportpaketet har jag eftersom jag inte bor i Sverige (är bara här under sommrarna) och hade ändå inte haft lust eftersom canal+ ironiskt nog höjt priset när man skeppat iväg canal+ och NHL (heja TV4) är bara lite bitter eftersom jag hellre hade sett en nykomling i sin hemmadebut mot mästarna än två gamla lag, botten mot toppen. Känns inte särskilt sexigt, men du får ha din åsikt.

Kriss sa...

Kan berätta att Burnley - Man Utd kommer sluta 0-1, som en tredjedel av Manchesters matcher brukar sluta. Rooney målskytt i den 24:de minuten, sedan kompakt försvarsspel utan målchanser för något utav lagen.