torsdag 27 augusti 2009

Champions League-lottningen klar

Så här blev det för de engelska lagen:

Manchester Utd
CSKA Moskva
Besiktas
Wolfsburg

Arsenal
AZ Alkmaar
Olympiakos
St. Liége

Liverpool
Lyon
Fiorentina
Debrecen

Chelsea
Porto
Atl. Madrid
APOEL

Tuffast för Chelsea, men de ska klara sig ändå, tycker jag. Liverpools grupp ser också ut att kunna bli en välspelad historia. Arsenal och Manchester Utd ska mer eller mindre cruisa fram till gruppseger i sina respektive grupper.

För övrigt ser gruppen med Milan, Real Madrid, Marseille och FC Zürich fantastisk ut! Vi önskar väl Dusan Djuric lycka till...?

Barcelona-Inter blir rolig, men ingenting i jämförelse med Inter-Barcelona. Ger mig fan på att Zlatan gör något uppseendeväckande i den matchen. Det kan bli allt från ett hattrick till en utvisning. Det sjuka var att jag satt och följde lottningen på nätet och VISSTE att Barca och Inter skulle lottas mot varandra.

En annan sak vi kan notera är att Belgien(Standard Liége), Israel(Maccabi Haifa), Schweiz(FC Zürich), Rumänien(Unirea Urziceni), Ungern(Debrecen) och Cypern(APOEL) har lag representerade i det här gruppspelet. Sverige har inte det.

6 kommentarer:

Unknown sa...

visst är de kul med nya lag i CL men det känns tråkigt att lag som Celtic och panathinaikos ej är med.

Roligt dock att de blir lättare för svenska lag att kvala in men de känns bara som UEFA startat ett bidragsystem för sämre ligor, det heter ändå Champions league de ska va svårt att ta sig dit.

Valdemar sa...

På vilken plats skulle Allsvenskan hamna i en ranking med alla ligor i Europa? Det går väl antagligen göra en sådan jämförelse på många olika sätt.

Hur som helst är jag övertygad om att lag som Preston, Sheffield United och Bristol City skulle ha betydligt större chans att kvala in till Champions League än exempelvis Kalmar.

Kriss sa...

Som Liverpool supporter tycker jag det är en hyfsad lottning, kunde som sagt varit ett par resor värre. Alltid kul med nya lag i gruppen, hade spytt om det blivit Marseille, Porto eller Atletico för femtielfte gången. Men går vi vidare så lär det väl bli spelstopp på att vi kommer möta Chelsea :)

Synd på att Kalmar inte tog den jättechans som de ändå hade att kunna nå CL (Om man ser till lottningen som Debrecen fick), hade lätt åkt och sett de flesta matcher var de än hade spelat.

Annars ganska lätta grupper för Man Utd och Ars, lite tuffare för Chelsea, men ska ju gå vidare ändå.

Unknown sa...

Valdermar:
Här UEFA:s ranking som de seedar efter:
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient#Current_ranking_.282010-11_UEFA_competitions.29

cerpin taxt sa...

Bara en tidsfråga innan whiskeynäsan börjar gnälla över de långa resorna till Moskva och Istanbul.

Mr Loyal sa...

Hmm det är ju inte bara Liverpool, Man Utd, Arsenal & Chelsea som representerar de brittiska öarna. Skottlands stoltheter Rangers hamnade ju i en ganska enkel grupp. "Follow Follow"!