måndag 6 juli 2009

Semesteravbrott

Idag ska jag köra från Karlskrona till Halmstad för att göra ett litet avbrott i semestrandet nere hos svärföräldrarna, och istället jobba på matchen mellan HBK och Blåvitt. Jag smög iväg till ett lokalt etablissemang för att se Djurgården-Helsingborg igår, och kunde konstatera att jag hade saknat Allsvenskan oproportionerligt mycket. Den må vara spelmässigt bedrövlig, lite yxig på många sätt och vis, men den är ändå "vår" liga. Helsingborg visade att de är ett sämre lag när Henke inte finns med, och de visade att de är ett mycket sämre lag om inte heller Marcus Lantz är med. Hans skada avgjorde matchen till DIF:s fördel. Det kunde dock ha slutat annorlunda om Martin Hansson inte friat vid straffsituationen där Rasmus Jönsson blev kapad. Jag tyckte att det var glasklar straff.

Idag ska det bli skoj att se om Tobias Hysén har behållit formen, om Pontus Wernbloom kommer att saknar, om Mattias Bjärsmyr är med över huvud taget, och om HBK kan bjuda IFK på något vidare motstånd. Blåvitt måste gälla som favoriter, trots bortaplan.

Vi ska även ha ett möte innan matchen med de inblandade på Premier League-lördag. Vi får se vad vi hittar på till hösten.

6 kommentarer:

Björn sa...

När släpper ni schemat för vilka matcher som ska visas i den första omgången av Premier League?

Johan sa...

Trevligt inslag med Janne Andersson i pausen. Men hur hade ni egentligen förvrängt bilden när ni visade hans älskade Alevallen? Spegelvänd och baklänges?! Hur ofta gör ni sånt? Trodde att ni var en seriös tv-kanal.

Jonas Dahlquist sa...

Eftersom det inte var jag som gjorde inslaget om Janne Andersson vet jag inte om/varför det var spegelvänt på en bild. Inte den blekaste aning. Personligen har jag aldrig gjort det eftersom det aldrig har behövts. Om det sen gör en kanal oseriös för att det finns en klippbild som är spegelvänd...

PL-schemat skulle ha kommit från Sky igår, men det dök aldrig upp. Vi bestämmer 16.00-match så fort vi får det. Matcherna som "bryts ut" visar vi samtliga.

Mats Svensson. sa...

Har du inte sett det här, gör det.
Har du redan sett det - se det igen.
"Darius Vassell, olé, olé, olé."

http://www.youtube.com/watch?v=nXCtsxzXBKg&eurl=http%3A%2F%2Fwww.redcafe.net%2Ff7%2Fronaldos-madrid-reception-256938%2F&feature=player_embedded

Johan sa...

Ja, jag tycker att det är oseriöst att försöka lura tittarna. Man ska väl kunna lita på de bilder ni visar i rutan? Det är ungefär som om era kolleger på SVT skulle lägga på något slags fejkat publikljud när de visar höjdpunkter från era Premier League-matcher i Sportnytt. Eller förresten - det gör de ju!

Jonas Dahlquist sa...

Ljudgrejen gör man för att man inte har fått in bilden med separerat publikljud, och det går inte att prata in ett inslag när det är någon annans röst i bakgrunden. Det låter bedrövligt - så har vi också gjort på NHL-highlights. Det blir inte bra eller snyggt, men bättre än alternativet.

Sen tror jag knappast att han som redigerade reportaget förökte "lura" tittarna. Det blev väl bara snyggare så. Man ska komma ihåg att ett sommarvykort från Janne Andersson nog får kategoriseras under etiketten "underhållning". Hade det gällt ett viktigt samhällsreportage är det en annan femma. Man får göra lite skillnad på de sakerna.

Vi lägger ofta en massa effekter på olika bilder - förstärker ljus, zoomar in digitalt, o.s.v.