fredag 24 juli 2009

Jonas mode, julikollektionen del II

Vi fyller väl på med lite matchtröjor igen, va? Höga berg och djupa dalar verkar vara ledordet när det gäller designen den här säsongen...

Blackburn har drabbats av "Chelseasjukan" och presenterar ett reservställ som verkligen är snarlikt förstastället. Här är det lustigt nog så att andrastället är snyggare än förstastället, inte minst ser reklamen mycket bättre ut här. Ganska så snygg, faktiskt - men de kommer inte kunna använda den så ofta.
BETYG: Tre målgivande passningar av fem möjliga, men nästan fyra.

Designerduon Stevie Wonder/Ray Charles verkar ha slagit till här. Vad i helvete är detta? Boltons tröja 2009-10 kommer att användas som mall för hur en matchtröja INTE ska se ut under de närmaste åren. Hade jag varit Johan Elmander så hade jag lämnat klubben omedelbart.
BETYG: Inte uttagen i truppen och en dålig plats på läktaren.

Burnleys hemmaställ är inte sensationellt, men snyggt ändå. Jag är dessutom så lättlurad att jag faller för tricket att "modellerna" står med en gammaldags fotboll under armen. Retrogrejen känns visserligen lite uttjatad, men det är ljusår bättre än LSD-experimentet som Bolton håller på med.
BETYG: Tre målgivande passningar av fem möjliga och stabilt, gammaldags hårt arbete på mittfältet.

Burnleys bortaställ bjuder inte heller på några överraskningar. Enkelt och snyggt utan att glänsa på något sätt alls.
BETYG: Två målgivande passningar av fem möjliga och en stabil insats i det tysta.

Om man betänker att Hull City har haft några av fotbollsvärldens fulaste tröjor under sin livstid så är det här grymt snyggt. De tunna ränderna gör att det ändå känns som att tröjan får lite liv, och så lyckas de med att få reklamen att passa in trots att den har avvikande färger. Bra jobbat! Hull kommer att åka ur i snygga tröjor.
BETYG: Fyra målgivande passningar av fem möjliga och en värmande applåd från publiken när man blir utbytt i 88:e.

Om man försöker låta bli att tänka på att Jimmy Bullard ser ut som Rocky Dennis i "Mask" och att det ser ut som att han han har chipstuttar på just detta fotot, så kan man konstatera att Hulls andraställ är väldigt ljusblått. Ingen risk för att det ska vara för likt förstastället, om man säger så. Förra säsongen hade Hull ett grafitgrått ställ som jag gillade, men detta når inte upp till den nivån.
BETYG: Två målgivande passningar av fem möjliga och oortodoxt beteende ute på kanten.

Wigan har samma tröjsponsor som Bolton, och bara det drar förstås ner betyget. Själva tröjan funkar dock alldeles utmärkt, men det är ändå inget jag går igång på. Något säger mig att den här inte blir någon storsäljare i Asien. Eller i Europa. Eller ens i Wigantrakten...
BETYG: Två målgivande passningar av fem möjliga och tidigt utbytt.

En positiv sak för alla vägarbetare som håller på Wolverhampton är att de kan ha den här tröjan på sig både på matcherna och på jobbet. Den är väldigt orange. Precis som i Hulls fall passar inte reklamens färg med övriga dräkten, men här ser det inte alls bra ut. Den undviker ett bottenbetyg genom att ändå vara rätt enkel och väldesignad.
BETYG: Två målgivande passningar av fem möjliga och inte alls upp till potentialen.

Wolves bortaställ är, som ni ser, vitt med röda inslag. Hade de bara valt att göra inslagen orange/svarta så hade den fått ett bättre betyg. Nu får den ett dåligt betyg eftersom den inte säger någonting som tilltalar mig.
BETYG: Två målgivande passningar av fem möjliga och farligt nära ett ännu sämre betyg.

1 kommentar:

Svante sa...

Denna sida är riktigt bra när det gäller att ha koll på nya dräkter världen över: http://www.footballshirtculture.com/football-shirt-blog/