tisdag 23 juni 2009

Vilka behöver vad?

Transferfönstret är öppet och tack vare (eller på grund av) Cristiano Ronaldos och Kakas flyttar till Real Madrid tror jag att det kommer att massor av spelare kommer att byta klubb i sommar. Förra året var det förhållandevis lungt på transferfronten, men nu kommer det att hända grejer. Det blir så när en gigantisk transfer äger rum så tidigt, det kommer bli svallvågor ända ner till mindre ligor tack vare de två övergångarna. Om sen Zlatan också byter klubb blir det rena rama Hela Havet Stormar.

Premier League-klubbarna verkar intresserade av i princip varenda spelare i hela Europa, men detta är vad de behöver, om ni frågar mig. Vi tar tio av dem idag, och resten imorrn.

ARSENAL
Har redan köpt Thomas Vermaelen från Ajax, och en mittback var något Arsenal behövde. Egentligen skulle de behöva en till. Dessutom tycker jag att de behöver en köttare på mittfältet, även om tjatet om att "en Patrick Vieira" saknas. Det skulle räcka med någon som är mer fysisk än Denilson.

ASTON VILLA
Behöver en ny spelare på varje position för att inte vara skadekänsliga. Martin O'Neill letar nog främst efter en ersättare till Gareth Barry, och med tanke på att David Bentley verkar byta klubbadress med varandra skadar det inte med lite mer speed. Dock inte Gary Speed, förstås.

BIRMINGHAM
Är nära att få låna U21-målisen Joe Hart från Manchester City och tydligen även nära kontrakt med skotske mittfältsdynamon Barry Ferguson från Rangers. Har helt klart mest och bäst Premier League-rutin av nykomlingarna och verkar vara väl förberedda för att kunna klara nytt kontrakt. En anfallare som kan göra 12-13 ligamål hade dock inte varit dumt.

BLACKBURN
Gammelfarfar Tugay har lagt av, Roque Santa Cruz har flyttat till Man City, och Blackburn ser väldigt profillöst ut. Det gillar Big Sam. Det de skulle behöva enligt mig är spelare som sticker ut och som kan göra något extra, därför gillar jag att det snackas om att de vill värva Ivan de la Peña från Espanyol. En ersättare för Santa Cruz behövs också. Och en mittfältare eller två. Och ett par backar...

BOLTON
Egentligen samma situation som Blackburn - de behöver en eller ett par spelare som bryter mönstret. En backup/hjälpreda till Johan Elmander skulle sitta fint, dessutom tycker jag att Jussi Jääskeläinen inte är vad han en gång var - så en ny målis borde vara på sin plats. Om Bolton ska slippa platserna 12-19 får de nog skaffa sig 5-6 nya namn som går in i startelvan.

BURNLEY
Svåranalyserade eftersom jag sett dem spela så pass lite, men deras situation påminner mycket om den som Hull hade inför förra säsongen. Jag antar att de behöver stärka laget lite här och var. Chris Eagles och Robbie Blake var duktiga under 2008-09 och är spelare som jag tror kommer att utmärka sig i Premier League också, men en anfallare tll vore inte fel. Swanseas Jason Scotland har nämnts, och han skulle garanterat bli en attraktion i sig.

CHELSEA
Jaaa... vad behöver Chelsea egentligen? Mittfältet ser fullsmetat ut. Backlinjen håller absolut, och anfallet fungerade finfint under Guus Hiddink. Egentligen tror jag inte att de behöver göra så värst mycket, men en konkurrenskraftig mittback och en anfallare till vore intresant. Joe Cole kommer att vara som ett nyförvärv när han kommer tillbaka efter skada, och det är ingen dum "värvning". Han blir ofta (orättvist) bortglömd när man pratar om Chelsea, tycker jag.

EVERTON
Om målet är att blanda sig i topp fyra så är receptet enkelt: En grym anfallare som inte är skadad hela tiden, en bättre högerback, en frisk Arteta och kanske en kantspringare som är irrationell. Sen får ingen av mittbackarna bli skadade. Det är trots allt en bit upp till Arsenal, Chelsea, Liverpool och (framför allt) Man Utd.

FULHAM
2008-09:s sensationslag Fulham ska spela i nybildade Europa League, och då krävs det nya spelare en masse. Roy Hodgson använde samma spelare i typ varenda ligamatch förra säsongen, och om de ska klara av det hårdare spelschemat krävs ett par nya backar och ett par nya mittfältare. Framåt ser det hyfsat ut. Ytterbacken Stephen Kelly har redan värvats från Birmingham, och det pratas - aningen oväntat - om att den italienske U21-anfallaren Robert Aquafresca kan vara aktuell. Det vore grymt intresant!

HULL
Ju mer jag tänker på det, desto sjukare är det att Hull hängde kvar. Ska de lyckas med den bedriften så måste det rensas och köpas nytt. Sex-sju nya namn som går in i startelvan känns lämpligt.

3 kommentarer:

Anders sa...

Ryktet om Hitzlsperger till Arsenal tycker jag är intressant. Gillade honom när han var i England och dessutom verkar han ha lite innanför pannbenet.

bLyGE_kEntA sa...

Köper inte Chelsea någon ny spelare så blir de högst 3a, mark my words.

Ser fram emot dina analyser på resten av lagen.

Anonym sa...

Chelsea behöver yttermittfältare och kanske en anfallare.