lördag 16 maj 2009

Tränarintervju, del 1

Praktikanter kan vara fantastiska att ha, och just nu så kan jag styra och ställa öven en praktikant som heter Leo, han benämns från och med nu som "praktikant-Leo" här på bloggen. Praktikant-Leo hjälper mig genom att prata med alla de allsvenska tränarna och deras relation till engelsk fotboll, och sen publicerar vi intervjuerna här. Det ska bli kul att se vem som är mest Premier League-galen av dem. Vi börjar med en av förhandsfavoriterna - anglofilen och ståplatsälskaren Alexander Axén, tränare för GAIS:

Nå Alexander, vilken europeisk liga följer du mest?
- Definitivt Premier League. Det finns ingen bättre liga i världen och den bästa fotbollen i kombination med den bästa publiken är ju oslagbar. Jag följer också spanska ligan och kollar på Juventus ibland.

Vilka lag har du sett på plats?
- Jag har varit ett hundratal gånger i England och sett matcher. Flest gånger har jag sett Southampton som är mitt favoritlag. Jag gillar också att åka till Loftus Road och se Q.P.R. spela. Där är det alltid skön stämning och man kan till och med sitta med bortasupportrarna. Sen gillar jag lag i de lägre divisionerna. Jag har en kompis som spelade i Bournemouth. Bristol City har jag sett ett par gånger och även Wycombe Wanderers när de var ett amatörlag.

Varför hejar du på Southampton?
- När Kevin Keegan kom hem till England från Hamburg 1978 var jag i en ganska påverkningsbar ålder och då valde han Southampton. Han var min idol och då blev Southampton mitt lag. Nu har de ju ramlat ur The Championship och jag vet inte ens om de överlever. Det känns jädra tråkigt.

Vem är din favoritspelare i England?
- Matthew Le Tissier. En legend för oss Southamptonfans. Han gjorde fantastiska mål och kunde säsong efter säsong bära sitt lag. Dessutom var han så otroligt lojal. Han älskade verkligen Southampton. Såna spelare finns inte längre.

Vad har du för relation till Tipsextra?
- Tipsextra-sändningarna var ju absolut världsklass! Jag har aldrig sett något bättre i mitt liv. På lördagarna kunde man bara gå runt på stan och vänta på att Tipsextra skulle börja. Jag överdriver inte när jag säger att man levde för lördagarna.

Vilket är ditt bästa Premier League-minne?
- Många. Men det får väl bli säsongen när Southampton kom åtta i ligan och de förlorade mot Arsenal i cupen. Men det är så länge sen att jag knappt kommer ihåg det.

Inga kommentarer: