tisdag 28 april 2009

Lång och trogen tjänst

Årets spelare i Premier League har utsetts av spelarna själva. Priset borde ha gått till antingen Steven Gerrard eller Nemanja Vidic, men det blev Ryan Giggs som fick det. Jag har absolut ingenting emot Ryan Giggs, tvärtemot - jag har gillat honom skarpt ända från det tidiga 1990-talet. Det är en av världens mest framgångsrika fotbollsspelare någonsin vi pratar om.

Men har han varit Premier Leagues bäste spelare 2008-09? Nej, verkligen inte.

Tyvärr devalverar det priset som PFA delar ut. Utnämningen känns mer som en "lifetime achievement" än något annat.

Årets lag enligt PFA ser ut så här:

Edwin van der Sar
---
Glen Johnson
Nemanja Vidic
Rio Ferdinand
Patrice Evra
---
Ashley Young
Ryan Giggs
Steven Gerrard
Cristiano Ronaldo
---
Nicolas Anelka
Fernando Torres

Helt enkelt ett Manchester United spetsat med ett par andra lirare. Tio av spelarna har varit med i PFA Team of the Year förut. Bara Glen Johnson är ny på listan.

8 kommentarer:

Christian sa...

I laget skulle jag byta ut Anelka till Drogba, Fellaini eller Tim Cahill och Giggs skulle ersättas med Lampard eller Alonso. Dom andra är väl ok val.

bLyGE_kEntA sa...

Den stora frågan är ju varför du vill ha med Drogba? Mannen har gjort 4 mål på 20 matcher, och varit petat långa stunder av säsongen. Varför är folks minne så kort? Alla som gör en bra sista tredjedel av säsongen ska helt plötsligt in där. Giggs har varit briljant varenda gång han spelat, men har tyvärr spelat för lite. Han borde inte blivit årets spelare men att han var med i årets lag är inte så jäkla fel ändå, 8 assist i ligan.

Dock vill jag ha Rooney istället för Anelka eller Torres. Den ena har gjort ett mål sedan november medan den adra varit skadad stora delar av säsongen.

Anonym sa...

Jo visst är det märkligt att Giggs blir årets spelare. men någon från Man U ska det vara förstås och om det inte blir Vidic så ligger väl Giggs nära till hands för "lång och trogen tjänst". Det tragiska är att United inte ens spelat bra i år! Men de vinner ligan eftersom de haft den kortaste svackan typ. Samt vunnit med 1-0 ett otal gånger då de varit usla.

Vad måste förresten en spelare från de mindre lagen göra för att få en sådan här utnämning? Gareth Barry, Lescott, Jagielka, Kevin Davies har alla haft sensationella säsonger t.ex.

bLyGE_kEntA sa...

Gareth Barry har knappast varit sensationell, detsamma gäller väl Lescott. Båda har varit kritiserade av lagens egna fans men Lescott har spelat upp sig i slutet av säsongen, det kan man inte säga om Barry, som mest sett ointresserad ut. Jagielka har väl varit bra, inget att klaga på, men har han varit outstanding likt Vidic? Nope.

Det är inte svårt att få priset om man gör en bra säsong. Koll på Ashley Young som vann Young Player, före många från storklubbarna.

Unknown sa...

Snälla.... Gareth Barry?!

Däremot Stephen Ireland, borde vunnit young player överlägset men hamna visst efter t o m Johnny Evans. Hmmm

Anonym sa...

Nåja, dålig har väl inte Barry varit i alla fall? Att han sett trött ut på slutet är fullt förståeligt då han drog ett tungt lass då det gick bra för Villa, kanske därför de går sämre nu, eller vad tror du?

"Kritiserad av sina egna fans", ja det kan jag omöjligt se som ett bevis på att nån varit dålig tyvärr...

På dig låter det som det är PFA award for the last months of the season, Rooney var en katastrof under hösten/vintern trots allt. Sen klart det hjälper en forward med medspelare som Ronaldo, Giggs och Carrick som matar fram bollar.

Nej jag har svårt att se att någon annan än Fat Frank at Stamford Bridge förtjänar priset för att han levererar varje match, mannen vet inte vad en formsvacka är! Och måste man nu ta en United spelare så är det inget snack, Vidic är hjärtat i ett försvar som tagit titeln till Old Trafford (måste vart första gången det hänt).

Ashley Young är ett utmärkt val f.ö.

bLyGE_kEntA sa...

Rooney katastrof? Gjorde 7 mål på 7 matcher där under kvalets gång i ligan och kvalet, det var under oktober månad om jag inte minns fel. Rooney har varit bra hela säsongen helt enkelt, speciellt med tanke på att det inte funnits särskilt vassa forwards den här säsongen.. Jorå, att fansen klagar på att Barry lika gärna kan dra så säger det något, att han iaf inte varit sensationellt bra.

Anonym sa...

Det säger mig att Aston Villas fans är helt galna, vad tror de egentligen? Villa har gjort en mycket bra säsong, en av deras bästa (den bästa?) i PL historien.

Jag vidhåller att Rooney inte alls fått ut det han borde denna säsong som helhet, han har mest sett irriterad ut stora delar.

Men jag håller med dig om att det eg. inte finns några bra forwards sett över hela denna säsong.