torsdag 9 april 2009

Branislav Ivanovic

Ingen kan säga att serben Branislav Ivanovic har varit en lyckad värvning för Chelsea sen han kom från Lokomotiv Moskva precis i början av 2008. Igår spelade han högerback istället för på mittbacksplatsen han föredrar, och gjorde det godkänt. Det som är sensationellt är givetvis att han även nickade in två mål, relativt omarkerad. Ivanovic hade aldrig gjort mål för Chelsea tidigare.

Själva matchen var jämn fram till Chelseas 1-1-mål, efter det var det helt och hållet Chelseas match. Något överraskande om ni frågar mig, särskilt med tanke på hur Liverpool har sett ut de senaste veckorna. Guus Hiddink är dock Guus Hiddink.

4-0 till Barcelona var en förnedring av sällan skådat slag så här långt fram i turneringen. De måste vara de största favoriterna till att ta hem hela Champions League.

1 kommentar:

Kriss sa...

Känns som Liverpool får gå tillbaka till taktikbrädan igen, har släppt in ovanligt många betydelsefulla mål på fasta situationer denna säsongen. Två igår som med stor säkerhet betyder tack och adjö för CL denna säsongen. Två mål mot Everton, där den ena i förlängningen gav Everton en plats i FA-cupens semifinal. Sedan en hel del andra som gjort att de inte ligger i förarsätet.

Sedan tror jag även att p.g.a läget i ligan gjort att Benitez inte fått den tid han brukar ha till att kartlägga sina motståndare taktiskt i den utsträckning som han brukar ha (då de oftast är uträknade i ligan i april). Han körde på samma taktik som han gjort de gånger de vann i ligan, men denna gången så fanns supertränaren Hiddink i det andra tränarbåset som utklassade Benitez på alla plan.