söndag 22 mars 2009

Storseger, feber och en jämn liga

Lördagen bjöd på ett par överraskningar, får man allt säga - inte minst att det visade sig att jag hade ganska hög feber när jag kom hem från sändningen igår. Det påverkade mig dock inte i Premier League-utmaningen, som ni kanske såg. 10 rätt av 10 möjliga, något jag blev väldigt glad och lättad över. Mina föräldrar hade hand om min lille son under hela dagen, och när jag hämtade honom sa farsan apropå min storslam: "Du ser jävligt jobbig ut när du blir så där oförskämt nöjd med dig själv".

Det blev förresten ganska rörigt i vår sändning när Spurs-Chelsea blev uppskjuten en halvtimme pga ett bombhot, vi fick visa en halvtimme av Fulham-Man Utd och jag och Fjellis fick - helt oförberedda - kommentera matchen. Då är det inte lätt, kan jag säga.

Förutom detta är rubriken igår givetvis Man Utd:s förlust, men det hände annat också. Här har ni - i korta drag - gårdagens händelser:

* Utvisningen på Paul Scholes var inte mycket att säga om, enligt regelboken. Inte Wayne Rooneys heller. Ändå kändes det tufft med TVÅ röda kort för Man Utd. Fulham gjorde en kanonmatch, och nu har de slagit både Man Utd och Arsenal på Craven Cottage, och dessutom spelat 2-2 mot Chelsea. Nästa hemmamatch för Fulham är mot Liverpool...
* Chelsea kom inte alls upp i standard mot Tottenham, som å andra sidan gjorde en härlig kämpainsats. Luka Modric har börjat hitta in i den engelska fotbollen, och det kändes rätt att han fick avgöra. Chelsea verkade trötta, och det kanske har varit lite mycket med tränarbyte, FA-cup, Champions League och annat.
* Vissa saker följer mallen perfekt. Kolla här bara:
Stoke vann på hemmaplan. Igen.
Målet kom efter ett Rory Delap-inkast. Igen.
Middlesbrough torskade på bortaplan. Igen.
De misslyckades med att göra mål borta. Igen.
* West Bromwich gnetade till sig 1-1 hemma mot Bolton, och de har inte förlorat sen Jonas Olsson kom tillbaka i backlinjen. Det blir tufft ändå, eftersom de inte vinner matcherna. Oavgjort är inte ett bra resultat för West Brom, de MÅSTE börja vinna.
* Blackburn-West Ham slutade 1-1, och sen var det väl inte mer att skriva om det. Eller? Jo, Mark Nobles 0-1-mål var otroligt snyggt, och jag gissar att det kommer att komma med i Jens lista till nästnästa helg som "Veckans yttersida"!
* Portsmouths 2-1-seger över Everton var lite oväntad, men oj så viktig. Motivation slår klass, brukar det ju heta - och så kändes det i den matchen. Peter Crouch har hittat målformen igen, och jag tror att Pompey lyckas hänga kvar nu.
* Newcastle-Arsenal var riktigt underhållande! I den andra halvleken så rullade bollarna in i mål med en otrolig fart, fyra mål på nio minuter. Arsenal har kommit igång rejält, och börjar likna det "riktiga" Arsenal, men det är fortfarande en bit kvar. Newcastle ligger under nedflyttningsstrecket, och har härnäst Chelsea(h), Stoke(b) och Tottenham(b). Det är ganska troligt att det blir noll poäng för The Magpies i de matcherna. Då snackar vi kris på riktigt.

Idag är det så upplagt för Liverpool att de bara kan misslyckas med att komma ikapp Man Utd. Man City kommer att slå Sunderland, och Wigan möter Hull i en match som var helt osannolik som Premier League-match för sju-åtta år sen. Jag menar... Wigan... mot Hull...!

1 kommentar:

Unknown sa...

Grattis till 10 rätt, tyvärr kunde jag inte följa tävlingen så finns det möjlighet att se den i repris på Canal+´s hemsida eller att du kan lägga ut frågorna, och svaren här?